27.9 C
Chania
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2026

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Στην τελική ευθεία για τη θέση της πρέσβεως των ΗΠΑ στην Αθήνα – «Πράσινο φως» από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων

Ημερομηνία:

Με ψήφους 13 υπέρ και 9 κατά, η Κίμπερλι Γκιλφοϊλ πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας για να αναλάβει τη θέση της πρέσβεως στην Ελλάδα. Την ψήφισαν Ρεπουμπλικανοί και μία Δημοκρατική γερουσιαστής.

Ειδικότερα, τα 13 μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν υπέρ και 6 κατά. Μάλιστα, η επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων Τζιν Σαχίν μίλησε με θερμά λόγια για την υποψηφιότητα και ψήφισε υπέρ της επικύρωσης του διορισμού της κ. Γκίλφοϊλ.

Πλέον, το επόμενο και οριστικό στάδιο για την επικύρωση του διορισμού είναι η ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Γερουσίας. σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ορκωμοσία της η οποία θα γίνει στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ.

topontiki.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μανώλης Λεράκης: Από τα πρώτα αβοκάντο της Κρήτης στο πρώτο ενεργειακό avocado boost

Της Χρύσας ΚακιώρηΟ μηχανολόγος μηχανικός Μανώλης Λεράκης άφησε για...

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η επιστροφή των χρημάτων δεν σημαίνει και αθώωση

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης νεαρής Ρεθυμνιώτισσας που ανήκε στους 58 κρητικούς που...

Ερντογάν: “Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να να είχε διαπράξει ένα τέτοιο λάθος και να αντιταχθεί στην αγορά των F-35 από την Τουρκία”

Επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τον Έλληνα...