20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Κίνα κατά ΗΠΑ: Αγνοούν όλους – Πιστεύουν ότι κυριαρχούν στον κόσμο

Ημερομηνία:

Ηχηρή παρέμβαση από την Κίνα με αφορμή το ουκρανικό με ευθείες «αιχμές» για την πολιτική και τον ρόλο των ΗΠΑ στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Το κλειδί για την επίλυση της ρωσοουκρανικής κρίσης βρίσκεται στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Zhao Lijian. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Κίνα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ μπορούν πραγματικά να σταθούν στο πλευρό της ειρήνης και της δικαιοσύνης», όπως μετέδωσε το Chinadaily.

Η παρέμβαση της Κίνας υπέρ της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία βάζει στο «κάδρο» τις ΗΠΑ. Επιρρίπτει στην Αμερική ευθύνες για την κατάσταση με αιχμές για την πολιτική που ασκούν οι «νικητές του ψυχρού πολέμου», όπως τους χαρακτήρισε ο Lijian.

Ο Lijian, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε ότι η Κίνα προωθεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες, καταβάλλει προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης και θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στο θέμα.

Τόνισε ότι «οι εμπνευστές της κρίσης στην Ουκρανία θα πρέπει να αναλογιστούν προσεκτικά τον ρόλο τους σε αυτήν, να αναλάβουν ειλικρινά τις ευθύνες τους και να λάβουν πρακτικά μέτρα για να εκτονώσουν την κατάσταση και να λύσουν το πρόβλημα, αντί να κατηγορούν άλλους».

Η απόφαση των ΗΠΑ για την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, συνδέεται άμεσα με την τρέχουσα κρίση στην Ουκρανία, όπως επεσήμανε ο Lijian.

Όπως είπε, η θέση της Κίνας στο ουκρανικό ζήτημα είναι δίκαιη και αντικειμενική. Διαμήνυσε δε, ότι «οι χώρες που θα έπρεπε πραγματικά να «αισθάνονται άβολα, είναι εκείνες που πιστεύουν ότι έχουν κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο και μπορούν να κυριαρχήσουν στον κόσμοαγνοώντας τις ανησυχίες των άλλων χωρών».

militaire.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από το μηδέν ξανά η δίκη στο Μάτι μετά την έφεση της Εισαγγελίας

Από μηδενική βάση θα κριθεί η υπόθεση για τη...

Ακρίβεια: Έξι στους δέκα «μόλις τα βγάζουν πέρα» – Κλιμάκωση των προβλέψεων για άνοδο των τιμών

Στοιχειώνει τα ελληνικά νοικοκυριά η ακρίβεια κάτι που αποτυπώνεται...

Πολάκης κατά πάντων μετά την απόσυρση του εμβολίου της Astra Zeneca

Την οργισμένη αντίδραση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Astra...

Ο ράπερ Macklemore ξαναχτυπά υπέρ φοιτητών και Παλαιστινίων – Νέο τραγούδι

Ένα νέο κομμάτι, το Hind’s Hall, το οποίο παρέχει σθεναρή...