19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κίνα: Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας πυροδοτούν μια παγκόσμια κρίση σε τρόφιμα και ενέργεια

Ημερομηνία:

Η εκστρατεία κυρώσεων της Δύσης για την τιμωρία της Ρωσίας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία θα γυρίσει μπούμερανγκ, προκαλώντας δεινά σε όλο τον κόσμο, αποτυγχάνοντας να προωθήσει την ειρήνη στην πρώην σοβιετική δημοκρατία, δήλωσε κορυφαίος Κινέζος διπλωμάτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ντάι έκανε τα σχόλιά του καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδρίασε για να συζητήσει την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας. Αν και μίλησε επίσης για προσπάθειες για την προστασία των παιδιών που πλήττονται από τις μάχες, όπως η ενθάρρυνση της Ρωσίας και της Ουκρανίας να συνεργαστούν για να επιτρέψουν περισσότερες εκκενώσεις αμάχων, είπε ότι η μόνη πραγματική λύση είναι μια ειρηνευτική συμφωνία κατόπιν διαπραγματεύσεων.

«Οι κυρώσεις δεν θα φέρουν ειρήνη, αλλά μόνο θα επιταχύνουν τη διάχυση της κρίσης, προκαλώντας σαρωτικές επισιτιστικές, ενεργειακές και οικονομικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Κινέζος αναπληρωτής πρεσβευτής του ΟΗΕ, Ντάι Μπινγκ, την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη. Πρόσθεσε ότι η συνέχιση της επιβολής κυρώσεων στη Μόσχα θα αναγκάσει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο «να υποστούν τις πικρές συνέπειες».

«Η επίτευξη ειρήνης είναι η καλύτερη προστασία για τα παιδιά», είπε ο Ντάι. «Ο διάλογος και η διαπραγμάτευση είναι ο πιο ρεαλιστικός και εφικτός τρόπος για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και να σταματήσει ο πόλεμος. Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να ενθαρρύνει τη Ρωσία και την Ουκρανία να επιστρέψουν στην τροχιά των διαπραγματεύσεων».

Αντί να προσπαθούν να επιβάλουν μια λύση μέσω κυρώσεων, τα δυτικά έθνη και οι σύμμαχοί τους προκαλούν στην πραγματικότητα περισσότερη ζημιά στα παιδιά, ειδικά σε εκείνα που ζουν σε μέρη όπως το Αφγανιστάν, την Υεμένη, το Κέρας της Αφρικής και την περιοχή Σαχέλ, είπε ο Ντάι. «Η Κίνα καλεί και πάλι τα μέρη να παραμείνουν λογικά και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να υπερβούν τις προκαταλήψεις και τις διαμάχες και να καταβάλουν αδιάκοπες προσπάθειες για την έγκαιρη επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία».

rt.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...