28.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Ημερομηνία:

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων ερευνητών στο ερευνητικό της έργο, σύμφωνα με το Google Scholar, το οποίο κατά τον Σεπτέμβριο του 2024 εμφανίζει 10.191 αναφορές (h-index: 44).

Είναι μία ιδιαίτερη επίδοση ακαδημαϊκής και ερευνητικής αναγνώρισης, η οποία έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχες επιδόσεις πολλών εν ενεργεία και αφυπηρετησάντων Καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Με τις επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης.Διονυσίας Κολοκοτσά

Σύντομο Βιογραφικό Διονυσίας Κολοκοτσά

Η Διονυσία Κολοκοτσά είναι Καθηγήτρια στη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Δομημένου Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας.

Οι επιστημονικές της δημοσιεύσεις καλύπτουν τις εξής ερευνητικές περιοχές:

  1. Ευφυή Συστήματα διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας και ποιότητας εσωτερικού περιβάλλοντος με έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων αλγορίθμων ελέγχου και βελτιστοποίησης των συνθηκών του δομημένου περιβάλλοντος, πρόβλεψη ενεργειακής ζήτησης και απόκρισης ζήτησης, καθώς και μοντέλα υπολογισμού ενεργειακής απόδοσης κτιρίων με συνδυασμό ενεργειακής παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

  2. Ανάπτυξη καινοτόμων υλικών και τεχνολογιών για εξοικονόμηση ενέργειας με στόχο κτίρια και κοινότητες μηδενικού και θετικού ενεργειακού ισοζυγίου και βελτίωση ποιότητας δομημένου περιβάλλοντος όπως υλικά υψηλής ανακλαστικότηταςκαι θερμικής εκπομπής καθώς και υλικά αλλαγής φάσης για κτίρια και δαπεδόστρωση.

  3. Πόλεις και Αστικό περιβάλλον με έμφαση σε ευφυή δίκτυα, ευφυείς πόλεις και ενσωμάτωση λύσεων βασισμένων στη φύση για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών καθώς και εσνωμάτωση αρχών του New European Bauhaus.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το...

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της...