12.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Καθηγητές και μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στη ΔΔΕ Χανίων για τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων

Ημερομηνία:

Σε διαμαρτυρία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προχωρούν μαθητές και καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί. Αιτία, η μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του σχολείου.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Μετά από τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις, που αφορούν την έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πλατανιά, το μαθητικό συμβούλιο του σχολείου έκρινε επείγον να συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη 2018 και να λάβει αποφάσεις για περαιτέρω αγωνιστική δράση.

Απογοητευμένοι με τη στάση της Διοίκησης όλων των βαθμίδων-από τους υπευθύνους στο Υπουργείο μέχρι την Περιφέρεια Κρήτης και τη Δευτεροβάθμια του Νομού- και με αναπάντητο ακόμη το κρίσιμο ερώτημα γιατί στις 2 του Οκτώβρη το Υπουργείο ενέκρινε κατ’ εξαίρεση ολιγομελή τμήματα στα Χανιά και άφησε απ’ έξω τα τμήματα του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πλατανιά, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας.

Αφήνοντας πίσω τις γελοίες κατηγορίες για δήθεν καθυστέρηση του σχολείου και χωρίς να αναζητούμε φταίχτες ή να έχουμε διχαστική στάση ανάμεσα στα σχολεία, αποφασίσαμε να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 31 Οκτώβρη, στις 9 το πρωί, μπροστά στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Ζητάμε άμεση έγκριση των ολιγομελών τμημάτων του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πλατανιά.

Καλούμε σε συμπαράσταση όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, την ΕΛΜΕ Χανίων, τα κόμματα, τις δημοτικές αρχές και όσους ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση αυτού του τόπου.

Ο Σύλλογος των Καθηγητών του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Πλατανιά στηρίζει απόλυτα τον αγώνα μας.

Όλοι μαζί ενάντια σε όλες τις πολιτικές που πάνε κόντρα στο δίκιο, στο δικαίωμα όλων στην Παιδεία.

Οποιαδήποτε αρνητική απάντηση θα σημάνει ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...