15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Καθηγητής Δ. Πατέλης: “Το Πολυτεχνείο Κρήτης συνδιοργανώνει τουρνουά με τους φονιάδες των λαών; Υπό ποιαν ιδιότητα; Ποιος το αποφάσισε;”

Ημερομηνία:

Με επιστολή του ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Δημήτρης Πατέλης αναφέρεται στη συνδιοργάνωση φεστιβάλ ποδοσφαίρου  του “Χαμόγελου του Παιδιού” από το Πολυτεχνείο Κρήτης και σειρά άλλων φορέων μαζί με τις αμερικάνικες βάσεις. Όπως τονίζει στο κείμενό του ο καθηγητής, δεν υπήρξε κάποια σύγκληση οργάνου για να αποφασίσει τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση ενώ σημειώνει ότι δε συνέδει με την αποστολή του Πανεπιστημίου “η παροχή υπηρεσιών ξεπλύματος και εξαγνισμού των αιμοσταγών ενόπλων δυνάμεων (επαγγελματιών δολοφόνων) της πλανηταρχεύουσας υπερδύναμης.”

Να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σχετικά με τη διεξαγωγή του 2ου Παγχανιώτικου Τουρνουά Ποδοσφαίρου με τίτλο: Πολλά Χαμόγελα για το «Χαμόγελο».

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, σκοπός των εμπλεκόμενων φορέων είναι η φετινή διοργάνωση να έχει και άλλες δράσεις επιμορφωτικού χαρακτήρα, σχετικά με την οδική ασφάλεια, την αποφυγή πνιγμών και τον εθελοντισμό. Ίσως και μια επιπλέον δράση, για την επιμόρφωση και προφύλαξη των παιδιών από τη ρίψη βομβών;

16507858_1249172185175250_1722513608696838415_n

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Όπως φαίνεται από την από 24.1.2017 «πρόσκληση σε σύσκεψη» που φέρει την υπογραφή του κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο τελευταίος, μετά τη διαχυτική συνάντησή του με τον διοικητή των αμερικάνικων βάσεων, προς αναβάθμιση της δημόσιας εικόνας των «συμμάχων», προωθεί τουρνουά ποδοσφαίρου, παρουσιάζοντας ως συνδιοργανωτή, μαζί με άλλους φορείς του νομού και το Πολυτεχνείο Κρήτης!

Εγείρεται το ερώτημα: ποιο όργανο της διοίκησης του Ιδρύματος αποφάσισε τη συμμετοχή στην ως άνω διοργάνωση από κοινού με (κατοχικές) ξένες στρατιωτικές βάσεις;

Είναι πράγματι απαράδεκτο, Ελληνικό ΑΕΙ να συνδιοργανώνει φιέστα με ξένες στρατιωτικές βάσεις σε συνθήκες ανοικτών πολεμικών μετώπων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και παγκόσμια.

Δεν συνάδει με την αποστολή του Πανεπιστημίου, με τον πνευματικό και πολιτισμικό ρόλο του Ιδρύματος η παροχή υπηρεσιών ξεπλύματος και εξαγνισμού των αιμοσταγών ενόπλων δυνάμεων (επαγγελματιών δολοφόνων) της πλανηταρχεύουσας υπερδύναμης.

Η κίνηση αυτή δείχνει μάλιστα να εγγράφεται στο όλο πλαίσιο υποδοχής του αεροπλανοφόρου USS George H.W. Bush, από κοινού με την επιστράτευση επιπλέον εκπροσώπων του “αρχαιότερου επαγγέλματος” για την περίσταση… Η ντροπή για το Α.Ε.Ι. της πόλης μας είναι ανήκουστη.

Εάν δεν υπάρχει σχετική απόφαση, καλείται η διοίκηση του Πολυτεχνείου Κρήτης να διαχωρίσει δημόσια τη θέση του Ιδρύματος από την φιέστα αυτή στην οποία φέρεται από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη ότι είναι συνδιοργανωτής.

Η απουσία δημόσιας τοποθέτησης – διαχωρισμού της θέσης – της διοίκησης του Ιδρύματος ως προς το θέμα που έχει προκύψει, συνιστά εκ των πραγμάτων παραδοχή της συμμετοχής της υπό την ιδιότητα του προθύμου συνδιοργανωτή της φιέστας της ντροπής (τουρνουά) με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τους Αμερικανούς στρατοκράτες της βάσης του θανάτου.

Με τιμή

Αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Πολυτεχνείου Κρήτης

"google ad"

Δημήτριος Πατέλης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...