16.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Καθυστερήσεις στην εφαρμογή μνημονιακών δεσμεύσεων

Ημερομηνία:

Στάσιμο εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών στην υλοποίηση των συστάσεων  που ορίστηκαν με την εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α (Οικονομικός Οργανισμός  Συνεργασίας και Ανάπτυξης) και η οποία αποτελεί μνημονιακή δέσμευση που θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται  σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση δράσεων οι οποίες επείγονται  εν όψει μάλιστα της πρώτης αξιολόγησης του Οκτωβρίου από τους θεσμούς.

Σύμφωνα με στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει η αρμόδια υπηρεσία  του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν έχουν υλοποιηθεί δράσεις, παρότι έχουν νομοθετηθεί, οι οποίες  αφορούν τη θέσπιση  καθαρού κατώτατου ορίου εγγραφής Φ.Π.Α ύψους 10.000 ευρώ, η διαγραφή των ανενεργών υποκείμενων σε Φ.Π.Α, η κατάργηση της ετήσιας δήλωσης Φ.Π.Α και η  κατάργηση της απαίτησης υποβολής χωριστής  αίτησης για επιστροφή Φ.Π.Α.

Επίσης με “βήμα σημειωτόν” προχωρεί η σύνδεση των αρμόδιων αρχών  με το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων,ψη ίδρυση  μιας “ηλεκτρονικής υπηρεσίας μιας στάσης “όσον αφορά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων δικαιωμάτων διέλευσης και η κατάργηση της νομικής απαίτησης για δημοσίευση ετήσιων οικονομικών καταστάσεων ( ισολογισμών εταιρειών ) σε εφημερίδες…

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...