22.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Καιρίδης στο Ράδιο Κρήτη 101,5 για μετανάστες: Θα προστατεύσουμε την Κρήτη που είναι προμετωπίδα του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα

Ημερομηνία:

Το μήνυμα ότι η Κρήτη είναι προμετωπίδα του τουρισμού αλλά και του πρωτογενή τομέα και πρέπει να της δώσουμε προτεραιότητα και να την προστατεύσουμε έστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη με αφορμή την επίσκεψή του στα Χανιά και τη Γαύδο για τις μεταναστευτικές ροές.

Όπως είπε ο υπουργός στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, το υπουργείο θα βοηθήσει και θα συνεργάζεται με τις τοπικές κοινωνίες και ότι για την εξεύρεση λύσεων όσον αφορά την προσωρινή φιλοξενία και άλλα θέματα που θα του θέσουν οι τοπικές αρχές όπως η ενίσχυση του λιμενικού.

Ο κ. Καιρίδης ανέφερε ότι το νησί μας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα που δεν το είχε στο παρελθόν όχι όμως στις διαστάσεις που έχει παρουσιαστεί και ότι γίνεται προετοιμασία για να αντιμετωπιστεί. Οι ροές είναι μικρές, συνέχισε, σε σχέση με όσα έχουμε αντιμετωπίσει αλλά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση στην υποσαχάρια Αφρική απ όπου ξεκινά και το πρόβλημα.

Κλειδί, όπως είπε, είναι η Αίγυπτος απ όπου ξεκινούν οι μετανάστες για Λιβύη και από εκεί στη Γαύδο όπου εκεί έφτασαν χθες το βράδυ άλλοι 74 μετανάστες.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επεσήμανε ότι έχει ήδη επισκεφθεί την Αίγυπτο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεργασία με την Ευρωπαική Ένωση ενώ προανήγγειλε την επίσκεψη και του ιδίου μέσα στον Απρίλιο.

Όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές στο ανατολικό Αιγαίο, έκανε λόγο για μείωση το Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο και μεγάλη μείωση 80% σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων υπό τον υπουργό μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη στην οποία συμμετείχε ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, οι βουλευτές της ΝΔ και στελέχη του υπουργείου και του λιμενικού.

Ο υπουργός μεταβαίνει αυτή την ώρα στη Γαύδο και αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...