22.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Καιρός Πάσχα: Όλοι θα σουβλίσουν με ήλιο… εκτός από την Κρήτη

Ημερομηνία:

Άστατος θα είναι ο καιρός μέχρι το Μεγάλο Σάββατο καθώς αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ την Κυριακή του Πάσχα το σούβλισμα του οβελία θα γίνει με ήλιο στις περισσότερες περιοχές.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο newsit.gr η μεταβολή του καιρού με λίγες βροχές, δεν θα εμποδίσει τα σχέδια των εξοδούχων του Πάσχα.

Όπως αναφέρει, μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε Ανάσταση με ομπρέλες αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεαστεί η μετακίνηση των εξοδούχων από τα καιρικά φαινόμενα.

Το προγραμματισμένο σούβλισμα του οβελία θα ολοκληρωθεί ακόμα και αν χρειαστεί σε κάποιες περιοχές το απόγευμα να αναζητηθεί… υπόστεγο.

Την Μεγάλη Παρασκευή περιμένουμε βροχή στη Δυτική Ελλάδα, αλλά θα βρέξει στα βόρεια της χώρας, κυρίως στη Μακεδονία, όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι δυτικοί στα νότια πελάγη και στα Κύθηρα και θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των εκδρομέων.

Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγα σύννεφα και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και στα ηπειρωτικά θα δούμε 27αρια.

Πού θα βρέξει

Το Μεγάλο Σάββατο περιμένουμε μια μικρή μεταβολή του καιρού. Θα βρέξει και στα δυτικά και στη βόρεια Ελλάδα και το σύστημα αυτό φαίνεται να κατεβαίνει νοτιότερα, να δίνει δηλαδή βροχές και σε άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και στο Αιγαίο.

Κάποιες βροχές θα υπάρξουν στην Αθήνα προς το απόγευμα. Το σύστημα αυτό συνεχίζει να κινείται προς τα νότια, μέσα στο βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Το βράδυ της Ανάστασης μπορεί να βρέχει ακόμη σε κάποια νησιά του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα πέσει λιγάκι στους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα κατά δύο βαθμούς.

Με ήλιο το σούβλισμα εκτός από την Κρήτη

Την Κυριακή του Πάσχα κατά τις πρωινές ώρες ενδέχεται να βρέχει ακόμα στο νότιο Αιγαίο στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Βέβαια στη συνέχεια θα έχει βελτιωθεί ο καιρός με εξαίρεση την Κρήτη. Την εμφάνισή τους θα κάνουν κάποιες πρόσκαιρες καταιγίδες σε ορεινές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου κατά το απόγευμα.

Η βόρεια Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με τον καιρό. Βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ, η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς.

Ο Απρίλιος του 2024 

Ο πιο θερμός των τελευταίων 15 χρόνων 

Σύμφωνα με το δίκτυο 53 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), που λειτουργούν ανελλιπώς από το 2010 μέχρι σήμερα, τον φετινό Απρίλιο η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα σχεδόν στο σύνολο της χώρας, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.

Ο φετινός Απρίλιος χαρακτηρίστηκε από πολλές ημέρες με θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας και ήταν o πιο θερμός Απρίλιος από το 2010 στη Θεσσαλία, στην Πελοπόννησο και τα Νησιά του Αιγαίου (εκτός της Κρήτης). Στη Θεσσαλία και στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, με τις μέσες μηνιαίες τιμές να κυμαίνονται έως και 3°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης, καταγράφηκαν μικρότερες αποκλίσεις, +2,0 με +2,4°C.

Στην Κρήτη, Πελοπόννησο και νησιά Αιγαίου-Δωδεκάνησα είχαμε παράλληλα τον δέκατο συνεχόμενο μήνα (από τον Ιούλιο 2023) που παρατηρούνται θετικές αποκλίσεις (με λίγο μικρότερες τιμές από αυτές της Βόρειας Ελλάδας). Για την Κρήτη, επίσης, ήταν ο 2ος πιο θερμός Απρίλιος μετά το 2016, και για τη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα ήταν ο 2ος πιο θερμός Απρίλιος μετά το 2018.

Πολύ μεγάλες θετικές αποκλίσεις σημειώθηκαν στην Κρήτη στις 22-23 Απριλίου της τάξης των 10-12°C πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (36,6°C στα Φαλάσαρνα Χανίων στις 23 Απριλίου 2024).

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου παρατηρήθηκαν οι περισσότερες ημέρες με θετική απόκλιση θερμοκρασίας (29 ημέρες) και ακολουθούν το Λαύριο με 27 ημέρες και η Τήνος, η Ξάνθη και τα Τρίκαλα με 25 ημέρες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί...

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature...

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική...

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...