18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Και αλλοδαπή δανειολήπτρια στο νόμο Κατσέλη

Ημερομηνία:

Ευνοϊκή απόφαση για αλλοδαπό φυσικό πρόσωπο, που διατηρούσε επιχείρηση στο Ηράκλειο, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης.Συγκεκριμένα:

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, με την με ημερ 2-07-2014 απόφασή του δέχτηκε το αίτημα χορήγησης Προσωρινής Διαταγής σε αλλοδαπή υπερδανεισμένη καταναλώτρια, που εργαζόταν σε ατομική επιχείρηση (ταξινόμηση αυτοκινήτων) και σήμερα είναι άνεργη. Με την απόφασή του ρυθμίζει το χρέος της προς δύο τράπεζες, που ανέρχεται σε 29.104,24 ευρώ, και σώζει την περιουσία της, εντάσσοντας την στο ν.3869/2010, στον γνωστό ως νόμο Κατσέλη, αναστέλλοντας τα καταδιωκτικά μέτρα εναντίον της και διατηρώντας τη νομική και πραγματική κατάσταση των αναφερομένων στην αίτηση περιουσιακών της στοιχείων, με την υποχρέωση καταβολής του ποσού των 50 ευρώ μηνιαίως, συμμέτρως διανεμόμενο προς τις δύο Τράπεζες, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης,

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Πρόκειται, για δανειολήπτρια σερβικής εθνικότητας, κάτοικο Γουβών Ηρακλείου, 42 χρονών μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, νυμφευμένη με συνταξιούχο του Ελληνικού Δημοσίου.

Το Εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας της, φθάνει στο ποσό, των 520,00 ευρώ όπως ο ίδια αναφέρει στην υποβληθείσα αίτηση της.

Εισόδημα που διαθέτει η ίδια: Μοναδικό εισόδημα που διαθέτει είναι ο μισθός του συζύγου της που έχει υποστεί τραγική μείωση τα τελευταία χρόνια.

Περιουσιακά στοιχεία
α) Δεν διαθέτει κανένα ακίνητο ,περιουσιακό στοιχείο.
β) Διαθέτει ένα  επιβατικό όχημα σημερινής εμπορικής αξίας 1.800 ευρώ.
Η συρρίκνωση των εισοδημάτων της δανειολήπτριας, η γενικότερη οικονομική κρίση, η ανεργία της ίδιας, αλλά και η μείωση των εισοδημάτων του συνταξιούχου συζύγου της, την έκαναν να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα, να αιτήσει την ένταξή της στο ν.3869/2010, η οποία και έγινε με την συμβουλευτική και καθοδήγηση της δικηγόρου Ηρακλείου συνεργάτιδας της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με το πρακτικό αποτυχίας του Προδικαστικού συμβιβασμού , μεταξύ των διαδίκων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 11 (παρ.1 ,8,2) του νόμου 4161/2013, του ίδιου δικαστηρίου, και αφού διαπίστωσε ότι η δανειολήπτρια πληρεί τις προϋποθέσεις υπαγωγής της, στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, είναι άνεργη, τρέφεται και συντηρείται από το εισόδημα του συνταξιούχου συζύγου της, η ίδια δεν διαθέτει εισόδημα, δεν παίρνει επίδομα ανεργίας και δηλώνει ότι ήδη έχει περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών της, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με το παρακάτω περιεχόμενο.

ΔΕΧΕΤΑΙ το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά της αιτούσας και της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης

ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ τη διατήρηση αμετάβλητης της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης

ΟΡΊΖΕΙ την καταβολή μηνιαίων δόσεων προς τις πιστώτριες Τράπεζες 50 ευρώ

ΟΡΙΖΕΙ οι καταβολές να γίνονται εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα αρχής γενομένης από 1/8/2014

Συμπερασματικά για την Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που μέσω της συνεργάτιδας δικηγόρου στο Ηράκλειο επιμελήθηκε την υπόθεση ,θεωρείται μια θετική απόφαση, σύμφωνη με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, καθώς η δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία της δανειολήπτριας, σώζει το σύνολο της περιουσία της από τα καταδιωκτικά μέτρα των Τραπεζών προσφέροντας της την αναγκαία “ανάσα” μέχρι να εκδικαστεί η κυρίως αίτηση που έχει προσδιοριστεί για το έτος 2021.

Ακόμα με αυτή την απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι, από μεριάς Δικαστικής Αρχής δεν γίνεται καμιά διάκριση και Έλληνες και αλλοδαποί στηρίζονται και υποστηρίζονται όπως οι νόμοι και το Σύνταγμα της Χώρας μας ορίζουν.

"google ad"

Για ενημέρωση, ένταξη στον νόμο Κατσέλη, κάθε υπερχρεωμένος ,μπορεί να έρχεται σε επαφή με την Ένωση, στα τηλ.2821092306, 2821092666 και 2842020140

Η Πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...

Απεργία και στα πλοία την Πρωτομαγιά – Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία...