12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Και δεύτερο κρούσμα “Όμικρον” στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε κι άλλο κρούσμα της “Όμικρον” στην Κρήτη, ενώ ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 985 νέα κρούσματα με τη μετάλλαξη “Delta” στην Ελλάδα, εκ των οποίων επτά αφορούν στη “Delta Plus” (ΑΥ.4.2), σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση από τον Οργανισμό.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών με το ινδικό στέλεχος του κοροναϊού, όπως λεγόταν αρχικά, φτάνει τις 14.831.

Τα κρούσματα με τη “Delta Plus” – τα οποία συνυπολογίζονται, ακόμα, με εκείνα της “Delta” – είναι 34 συνολικά.

Τονίζεται πως μεταξύ των τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων ανά την επικράτεια, η μετάλλαξη “Delta” εμφανίζεται ως το δεύτερο πιο συχνό (39,61%) στέλεχος του ιού.

Η ίδια έκθεση αναφέρει πως μεταξύ των δειγμάτων που εξετάστηκαν το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκαν και τρία κρούσματα με τη μετάλλαξη “Όμικρον”, τα οποία αφορούν στα περιστατικά που έχουν ήδη γίνει γνωστά.

Αναλυτικά, στην χθεσινή επιδημιολογική έκθεση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 1007 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 21 Οκτωβρίου 2021 έως 02 Δεκεμβρίου 2021. Από τον έλεγχο των 1007 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 988 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC).

Εκ των 988 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 985 αφορούν στο στέλεχος “Delta”, και 3 αφορούν στο “Omicron”. Επτά εκ των 985 στελεχών “Delta” αφορούν στο στέλεχος AY.4.2, τα οποία εντοπίστηκαν στις Περιφερειακές Ενότητες του Λασιθίου (5), της Βοιωτίας (1) και του Νοτίου Τομέα Αθηνών (1).

Τα τρία στελέχη “Omicron” εντοπίστηκαν σε δύο εισαγόμενα κρούσματα στις Περιφερειακές Ενότητες του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και των Χανίων και σε ένα εγχώριο κρούσμα στην Περιφερειακή ενότητα του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Χθες πληροφορίες ανέφεραν ότι εντοπίστηκε στην ανατολική Κρήτη κι άλλο κρούσμα της “Όμικρον”.

patris.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...