12.8 C
Chania
Tuesday, January 27, 2026

Και δεύτερο περιστατικό επιπλοκών του κορονοϊού σε παιδί εντοπίστηκε στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Και δεύτερο περιστατικό επιπλοκών του κορονοϊού σε παιδί εντοπίστηκε στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες.

Εκτός από το 5χρονο αγόρι που , όπως αποκάλυψε το Creta24, νοσηλεύεται στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, μια 14χρονη νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο με συμπτώματα επιπλοκών.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Χαλκιαδάκη τα παιδιά παρουσίασαν το φλεγμονώδες σύνδρομο που έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζεται σε παιδιά λίγες ημέρες μετά την νόσησή τους από κορονοϊό.

Ο κ. Χαλκιαδάκης, έκανε λόγο για σοβαρές επιπλοκές, με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να εξετάζει προσεκτικά τα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο σύνδρομο είχε μιλήσει στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA o πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος είχε αναφέρει πως «κάποια από παιδιά που νοσούν, αρρωσταίνουν, κάνουν αντισώματα και 20 με 30 μέρες μετά κάνουν μεταλοιμώδες σύνδρομο αυτό που λέμε ότι μοιάζει με Καβασάκι».

Όπως εξήγησε πρόκειται για ένα φλεγμονώδες σύνδρομο που προσβάλει όλα τα όργανα και είναι πολύπλοκο στην αντιμετώπισή του.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρητικοκουβέντες: Ροζοναρισματατου καιρού

Του Στεφανή Λυραντωνάκη * Διαβήκαμε τσι σχολάδες των Χριστουγέννω και...

Ελένη Βατσινά: Σε αδιέξοδο η μελισσοκομία στο Ηράκλειο – Κίνδυνος μαζικής εγκατάλειψης του κλάδου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε...

Ελλάδα 2.0 και… νεοδημοκρατικός παρασιτισμός

Του Γιάννη Σαρακιώτη Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας...