12.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

Και η Έλενα Ακρίτα μάρτυρας στη δίκη της 20ης Οκτωβρίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ημερομηνία:

Την ερχόμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που μετά από το bullying που υπέστη στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων βρέθηκε νεκρός με κομμένες τις φλέβες του σε ένα χωράφι λίγο μακρύτερα απ’ τις εγκαταστάσεις της σχολής.

Ένα από τα πρόσωπα που είχαν πάρει δημόσια θέση η δημοσιογράφος και σεναριογράφος, Έλενα Ακρίτα, όπως η ίδια είχε αποκαλύψει, είχε καταθέσει για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στις αρχές αναμένεται να δώσει το παρόν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Έτσι σύμφωνα με την εφημερίδα Freddo, η Έλενα Ακρίτα αναμένεται να βρεθεί στα Γιάννενα την ερχόμενη Πέμπτη.

Η Έλενα Ακρίτα είχε σχολιάσει από την πρώτη στιγμή της ανεύρεσης του σώματος του Βαγγέλη Γιακουμάκη από την πρώτη στιγμή ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ευθύνες πολλών, ακόμη και εάν πρόκειται για αυτοκτονία, δείχνοντας ως υπεύθυνους όσους άσκησαν το bullying αλλά και όσους το επέτρεψαν.

“Έγκλημα ή αυτοκτονία; Αν ισχύει το δεύτερο, όσοι οδήγησαν τον Βαγγέλη στο θάνατο δεν είναι δολοφόνοι;”

Μάλιστα η Έλενα Ακρίτα είχε ζητήσει άμεσα την παρέμβαση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης γράφοντας “Το παιδί από τα Γιάννενα, κύριε Πανούση”.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της σχολής αλλά και η προϊσταμένη της εστίας κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος, καθώς ουσιαστικά ανέχτηκαν τη συμπεριφορά των “σκληρών Κρητικών” που ασκούσαν βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης που φέρεται να είχε παρέμβει στη διεύθυνση της σχολής για την ήπια μεταχείριση φοιτητή που αντιμετώπιζε πειθαρχική ποινή.

newsit.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ