20.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Και η «Ανυπόταχτη Κρήτη» συμμετέχει στην παγκρήτια κινητοποίηση της Κυριακής για την Παλαιστίνη

Ημερομηνία:

Κάλεσμα απευθύνει και η «Ανυπόταχτη Κρήτη» για συμμετοχή στην παγκρήτια κινητοποίηση της Κυριακής 12 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μετά στην πορεία στις νατοϊκές βάσεις.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Ως Ανυπόταχτη  Κρήτη Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη μαζική σφαγή και γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που συντελείται επί 70 και πλέον χρόνια από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη αναδεικνύουν τον καταστροφικό χαρακτήρα της Ισραηλινής κατοχής, της πολιτικής των εποικισμών και της συστηματικής εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού, που ζει εδώ και δεκαετίες σε μια απέραντη φυλακή. Η απόφαση για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί κλιμάκωση των εκκαθαρίσεων του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστίνιων με πρόσχημα την “καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

Προκαλεί η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα (όπως η εκμετάλλευση των ΑΟΖ στη Μεσόγειο), έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Προσπαθώντας να παρουσιάσουν το θύμα ως θύτη, τον αμυνόμενο ως επιτιθέμενο, τους βομβαρδισμούς αμάχων ως νόμιμη άμυνα και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα δημοκρατίας και αλληλεγγύης! Τα παραπάνω δεν μπορούν να αποκρύψουν την αιτία της απολύτως δικαιολογημένης απελπισίας και οργής του παλαιστινιακού λαού, που έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει να ζήσει ελεύθερος, χωρίς κατοχή και απαρτχάιντ στη γη του. Το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» που αναγνωρίζει και η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι παρά αναγνώριση της Ισραηλινής κατοχής και των συστηματικών παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου.

Το ελληνικό κράτος είναι επίσης συνένοχο. Όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με την στήριξη και της ελληνικής ακροδεξιάς που θεωρεί το Ισραήλ ως το πρότυπο της μιλιταριστικής και ρατσιστικής κοινωνίας που επιθυμεί, συνεργάστηκαν στενά με το κράτος του Ισραήλ, τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διευρύνει ακόμα περισσότερο την οικονομική και στρατιωτική στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, στηρίζοντας την εγκληματική πολιτική του. Οι βάσεις των αμερικανών στη χώρα  και ιδιαίτερα της Σούδας στην περιοχή μας έχουν  άμεση συμμετοχή στο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Πρόκειται για αντιδραστική συμπόρευση με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή, βάζοντας το λαό μας σε επικίνδυνες περιπέτειες με την πιθανή γενικότερη ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή.

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αποθρασύνεται στην πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων από τον ιμπεριαλισμό, τα μεγάλα καπιταλιστικά – γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή, την ενθάρρυνση και έμπρακτη πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή της αποικιοκρατίας και της κατοχής.Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.

Η αλληλεγγύη μας να γίνει η ασπίδα των Παλαιστινίων, για να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την ελευθερία τους.

  • Απαιτούμε την διακοπή κάθε στρατιωτικής, οικονομικής και διπλωματικής σχέσης, καμία συμμαχία – απομόνωση του κράτους του Ισραήλ. Να επιστρέψει η ελληνική φρεγάτα από την περιοχή.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη και ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με ξήλωμα των ισραηλινών εποικισμών και επιστροφή των παλαιστίνιων προσφύγων.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.
  • Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
  • Να ηττηθεί το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ.
  • Κάτω ο ιμπεριαλισμός. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, κατάργηση των αμερικανικών βάσεων, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Όχι στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε στρατιωτική, κατασταλτική και άλλη συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.
  • Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών. Όχι στην αλληλοεξόντωσή τους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ