15.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Και η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί σε συμμετοχή στο Παγκρήτιο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριου του Σαββάτου στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους των Χανίων να συμμετέχουν μαζικά στο παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σαββάτου στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Την Τετάρτη 28/9 και με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου που θα συζητούσε για τη φιλοξενία προσφύγων στη Κρήτη, υπήρξε οργανωμένη συγκέντρωση και προσπάθεια ναζιστικού τάγματος εφόδου ματαίωσης της συγκεκριμένης συνεδρίασης.

Kαταγγέλλουμε την χρήση βίας που σε βαθμό υπερβολής άσκησε η αστυνομία απέναντι σε συμπολίτες μας που παρίσταντο σε συγκέντρωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Η αστυνομία στην ουσία συνέδραμε τους τραμπούκους της ακροδεξιάς κάνοντας τα στραβά μάτια και περιφρουρώντας ουσιαστικά τους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που βγήκαν για πρώτη φορά δημόσια στο Ρέθυμνο με φονικά όργανα στα χέρια.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ο άγριος ξυλοδαρμός που υπέστη συνάδελφος εκπαιδευτικός απρόκλητα από φασιστοειδή, υπό την κάλυψη των ΜΑΤ. Η αστυνομία ακολουθώντας άνωθεν εντολές στράφηκε με το γνωστό μένος της ενάντια στους αντιφασίστες διαδηλωτές μετατρέποντας το κέντρο της πόλης σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, κάνοντας και προσαγωγές από τον «σωρό» χωρίς στοιχεία.

Καταδικάζουμε την χρήση χημικών από την πλευρά της αστυνομίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και μάλιστα εν ώρα αιχμής. Η χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών σχεδόν μέσα στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρέθυμνου εν ώρα λειτουργίας του, εγείρει έως και νομικές ευθύνες. Κυρίως όμως προκαλεί την αγανάκτηση και αποτροπιασμό στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς για τον κίνδυνο που βίωσαν τα παιδιά τους.

Ως κλάδος εκπαιδευτικών έχουμε, μυριάδες φορές, διατρανώσει την αλληλεγγύη μας προς τους πρόσφυγες από όποια χώρα κι αν προέρχονται (Συρία, Αφγανιστάν,  Ιράκ,  Παλαιστίνη κτλ). Για μας οι άνθρωποι αυτοί είναι καλοδεχούμενοι.  Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε από τους κατατρεγμένους των πολέμων.

Δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ,  στους απογόνους των ναζί που αιματοκύλησαν την Κρήτη, να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων, κατά των μουσουλμάνων όπως έκαναν οι ναζί κατά των Εβραίων. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν τα θύματα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε αποδιοπομπαίο τράγο για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης από το σύνολο των κυβερνητικών πολιτικών του παρελθόντος και του παρόντος. Θα μας βρουν απέναντί τους.

Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους εργαζόμενους των Χανίων να πάρουν μαζικά μέρος στο παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο το Σάββατο 8/9 στις 12μ στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου. Λεωφορείο θα ξεκινήσει από την πλ. Δικαστηρίων 10.30 το πρωί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...