22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Και η κατάληψη Rosa Nera συμμετέχει στην Αντιφασιστική πορεία για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

Ημερομηνία:

Η κατάληψη Rosa Nera καλεί σε συμμετοχή σε αντιφασιστική πορεία την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, με αφετηρία την πλατεία Αγοράς.

Η πορεία διοργανώνεται 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Σε κείμενό της η κατάληψη τονίζει ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι συνεχής και πρέπει να διεξάγεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας, από τους δρόμους μέχρι τους χώρους εργασίας. Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η μνήμη του Φύσσα συνδέεται με την ανάγκη για κοινωνική αλλαγή και την οικοδόμηση μιας πιο δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας.

Πιο αναλυτικά σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Κατάληψη Rosa Nera: Αντιφασιστική Πορεία, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 7 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.
11 χρόνια μετά.
Ποτέ δε θα ξεχαστεί η αντίσταση του Παύλου Φύσσα απέναντι σε μια ολόκληρη τοπική οργάνωση των ναζί που δρούσε με τις πλάτες της αστυνομίας.
 Ποτέ δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό στους δρόμους, στις γειτονιές μας, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής
 Η μνήμη και η αντιφασιστική συνείδηση βρίσκεται μέσα στους αγώνες του σήμερα. Στην ταξική πάλη, την οργάνωση στην βάση, στους αγώνες για την ισότητα και την αλληλεγγύη.
Με την προπαγάνδα και τα ακροδεξιά κόμματα τους, μέσα από βλακώδεις ρατσιστικές και ανιστόρητες ψευδο-ερμηνείες που όμως έχουν πέραση στον ρατσιστικό όχλο, οι φασίστες – οι κολαούζοι των εκμεταλλευτών – προσπαθούν διαρκώς να σηκώσουν κεφάλι. Θα τους το κόβουμε πάντα μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους ανθρώπους.
Όχι μόνο για την αντίσταση στην βαρβαρότητα αλλά και για την προοπτική των πολλών ελεύθερων κόσμων που κουβαλάμε μέσα στην περιπέτεια της συλλογικής μας δράσης.
Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί.
Αντιφασιστική Πορεία, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 7 μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς Χανίων
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...