18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Και η Πρωτοβουλία Αντίστασης για τη δίκη του Σεραφείμ Ρίζου

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση – καταγγελία της η Πρωτοβουλία Αντίστασης αναφέρεται στη δίκη του δασκάλου, συνδικαλιστή και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στα Χανιά» έπειτα από μήνυση μέλους της Χρυσής Αυγής. Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιούνη και απευθύνεται κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.

Διαβάστε ολόκληρη το κείμενο:

Σε βιομηχανία διώξεων  έχει εξελιχτεί η παραπομπή σε δίκη αγωνιστών και στην πόλη μας, είτε, επειδή συμμετείχαν  σε μαζικές κινητοποιήσεις , είτε μετά από θρασύτητες  και ψευδείς μηνύσεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Στις 13 Ιουνίου  δικάζεται ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  μετά από μήνυση χρυσαυγίτη τον Ιούνιο του 2012.Επίσης στις αρχές του Φλεβάρη  παραπέμπονται σε δίκη άλλες 2 δασκάλες πάλι μετά από μήνυση χρυσαυγίτη.

Η αποθράσυνση και τραμπούκικη συμπεριφορά των μελών της Χ.Α που έχουμε δει  και στα Χανιά πατάει στην ανοχή και την ενθάρρυνση του συστήματος  της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και των κυβερνήσεων του απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα, που το χρησιμοποιούν, μαζί με την πολιτική της φασιστικοποίησης  προκειμένου να χτυπήσουν τους εργαζόμενους, όταν αντιστέκονται στην πολιτική τους.

Ιδιαίτερα στις μέρες μας που ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα μέτρα που θα εντείνουν τη φτώχια και την εξαθλίωση, η κυβέρνηση  καθ υπόδειξη και των  ιμπεριαλιστών  εντείνει τα μέτρα καταστολής,  απεργάζεται μέρα καταστρατήγησης  του δικαιώματος στη διαδήλωση και την απεργία ,ενώ ενισχύει τη φασιστικοποίηση. Ταυτόχρονα δίνει «συγχωροχάρτι» στη Χ.Α με τους εναγκαλισμούς του Καμένου στο όνομα του ψευτοπατριωτισμού.

Αυτή την κατεύθυνση έρχονται να  υλοποιήσουν οι δίκες αυτές  και γι αυτό τις καταγγέλουμε και απαιτούμε την αθώωση  του Σ. Ρίζου και όσων άλλων  παραπέμπονται σε δίκη μετά από τις θρασύτατες και προκλητικές μηνύσεις από μέλη Χ.Α.

Να  αθωωθούν ! Να  απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι δικαζόμενοι

Να μην περάσει  η πρόκληση  των φασιστών.

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ