23.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Και η Πρωτοβουλία Αντίστασης για τον Βαρδή Τσουρή

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για τον Βαρδή Τσουρή:

Την Παρασκευή 5 Μάη αποχαιρετίσαμε για τελευταία φορά τον Βαρδή Τσουρή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο Βαρδής Τσουρής ήταν πολύ γνωστός στους Χανιώτες (και όχι μόνο) από την πλούσια δράση  που είχε αναπτύξει όλα τα χρόνια, μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του. Αγωνιστής της γενιάς του Πολυτεχνείου παρέμεινε σταθερός και αταλάντευτος στις ιδέες του και για αυτή του τη στάση αντιμετώπισε πολλές διώξεις ακόμη και φυλακή.

Παρόλο που ανήκε σε άλλο ιδεολογικό ρεύμα βρεθήκαμε αρκετές φορές μαζί στο δρόμο, κύρια στον αγώνα ενάντια στις αμερικανονατοϊκές βάσεις και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Ακόμα και αν διαφωνούσε κανείς μαζί του για τις απόψεις του και για αυτό άλλωστε πολλές φορές αντιπαρατεθήκαμε και κοντραριστήκαμε, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει τη μαχητικότητα του, την ντομπροσύνη του και την επιμονή του σ’ αυτό που θεωρούσε σωστό και δίκιο.

Ο Βαρδής Τσουρής θα λείψει  στους συντρόφους του, στους συγγενείς τους και σε όλους όσους τον γνωρίσαμε.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίσκεψη της Ηρώς Διώτη στα Χανιά – Συνάντηση με πολίτες στο Δημοτικό Κήπο την Τετάρτη

Η Ηρώ Διώτη, υποψήφια βουλεύτρια της ενωτικής πρωτοβουλίας Μέρα 25...

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...