21.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

Και η πρώην του ιδρυτή του facebook Mark Zuckerberg κάνει retweet Άδωνι!

Ημερομηνία:

Η Γιάννα Αντωνοπούλου ή @giannaantonopo2 στο Twitter, φαίνεται πως είναι η… πρώην του Mark Zuckerberg. Ναι καλά ακούσατε. Ο εν λόγω λογαριασμός χρησιμοποιεί φωτογραφία της Erica Albright, που υποστήριζε η ίδια ότι ήταν πρώην κοπέλα του δημιουργού του Facebook.

Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ακόμη έναν αυτοματοποιημένο λογαριασμό στο πλευρό του Άδωνι. Όπως φαίνεται από τοtwitoconomy.com, από το σύνολο των 1713 tweets τα 1702 είναι retweets. Και… φυσικά τα 1698 σε tweets του Άδωνι Γεωργιάδη. Και αυτός ο λογαριασμός ποστάρει μέσω «test-998665». Ειδικότερα 1709 retweetπροέρχονται από αυτόν ενώ 4 για «ξεκάρφωμα» έγιναν από κάποιον Browser.15Αυτοί είναι και οι 63 λογαριασμοί

Από μια ολιγοήμερη έρευνα, αποδείχτηκε πως 63 λογαριασμοί τουιτάρουν υπέρ Άδωνι μέσω του application «test-998665».

Από την ομάδα αυτή των 63 φανατικών followers, έχουν γίνει συνολικά κάτι περισσότερο από 129.000 tweets! Από αυτά, τα 126.000 (δηλαδή το 98%περίπου της συνολικής δραστηριότητάς τους) πρόκειται για retweets. Με τη σειρά τους, το 70% αυτών, αφορούν retweet στα post του Άδωνι Γεωργιάδη.

Παραθέτουμε αναλυτικά τα ονόματα των 63 λογαριασμών:

John_Pantos, athinakarapano1, kostogiannisma1, annakaranikola2, EleniMavronanou, kokasaris09, dkaravanitis, karanikolasgia2, katsibasthodor2, KarapetrosNikos, NasiotisTasos. IHarikiopoulou, GeorgiaKaraiti, MarkosSkellas, Ioannisdimakis, terzakouxristi1, NikouManos, bakopoulospetr2, MKostantinidi, DinosKalog, NikosGlinos, giannisvavourak, athanasiadigia2, Oursoulapapad, TasosDrougas, GiorGior8, DwrotheaItskou, diamantakoukat1, mohamedallien, FeniaTsipianiti, ariadnikalloge1, Agerantwni, StamatiKlelia, sofianosxristo2, GiannaDedousi, NatasaPriovolou, tragopoulosgia2, aspakonsta216, giannidakisgia1, Ioannis_Kapakis, MelinaHariati, MariaKonaki, KotsoglouGianna, dermitzakisgio2, manoloudisvasi1, mairanikolinako, Xkostantakos, koutsoukisgior2, DimitrakiAreti, SotirisGrivas, giannaantonopo2, goutsou_moutsou, kotsostheg, WeSupportAdonis, xatzigeorgioum2, Ioanniskapakis, androutsopoulo5, TinaGialitaki, giannaapostolo1, DimitraTserpe, mkosmidou7221, VagenaIfigeneia, YiannisMiltos

Η βιομηχανία των followers

Πέρα από τους 63 αυτούς λογαριασμούς, η έρευνα απέδειξε την ύπαρξη τουλάχιστον 49 οι οποίοι όμως αν και ριτουιτάρουν υπέρ Άδωνι, δεν χρησιμοποιούν την εφαρμογή test-998665.

Και οι 112 λογαριασμοί φαίνεται πως ανήκουν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μιας ομάδας 1000 λογαριασμών (σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία) πουσυνδέονται κατά κάποιο τρόπο με «στοχευμένες» κινήσεις υπέρ κάποιων προσώπων στο Twitter, μεταξύ αυτών και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Αν και ο αριθμός των 63 μόλις followers για κάποιους φαντάζει ελάχιστος(με βάση την εξέλιξη της έρευνας φαίνεται πως θα προκύψουν ακόμα περισσότεροι), είναι άκρως ενδεικτικό της κατάστασης των 100 και βάλε retweet που έχει σε κάθε του ανάρτηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Οι 63 αυτοί λογαριασμοί φαίνεται πως αποτελούν μέρος ενός πλήθους bots που πιθανώς έχει κάποια εταιρεία και μεταξύ άλλων ακολουθούν το ένα το άλλο. Μάλιστα, αν όχι όλα, σίγουρα τα περισσότερα ακολουθούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό (μεχρι και 90%) από άλλα bots.

Αν και τα εν λόγω bots ριτουιτάρουν τον Άδωνι Γεωργιάδη έχουν λίγους followers εκ των οποίων η πληθώρα είναι άλλα bots. Επομένως, τα RT (retweet) αυτά δεν μεταφράζονται σε επιρροή, όπως πιθανώς να θέλει να περάσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αλλά προκύπτει πως δεν έχουν καμία απολύτως αξία πέρα από την «ικανοποίηση» που φέρνουν στη ματαιοδοξία κάποιου.

koutipandoras.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ