15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Και με συμμετοχή Κρητικών το μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα – Δείτε φωτός με τους διαδηλωτές από την Κρήτη

Ημερομηνία:

Οργανώσεις και φορείς από όλη την Ελλάδα έδωσαν ραντεβού στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα: «Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα». Εκεί και μέλη 17 οργανώσεων και φορέων από την Κρήτη.

Όπως σημειώνει η “ΑΥΓΗ” χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Στο Σύνταγμα έφθασαν και οι διαδηλωτές από το Μοναστηράκι όπου βρισκόταν και η αντιπροσωπεία των Κρητικών. Χαρακτηριστικό του μεγέθους μόνο του τμήματος που ξεκίνησε από το Μοναστηράκι είναι ότι ενώ η κεφαλή βρισκόταν στην κάτω πλευρά της πλατείας η ουρά ξεκινούσε από το Μοναστηράκι. Από τη δυτική πλευρά έφθασε  η προσυγκέντρωση των Στύλων Ολυμπίου Διός, ενώ από την αντίθετη πλευρά στην πλατεία «μπήκε» η προσυγκέντρωση της Ομόνοιας. Επίσης, από την προσυγκέντρωση της πλατείας Καραϊσκάκη υτή την ώρα η κεφαλή της βρισκόταν στην Ομόνοια, ενώ το τέλος της ήταν στο Μεταξουργείο.

Κάλεσμα σε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων έκανε ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

B1WRA2xIUAE7wsPB1Wa-kVIcAA0gIvea79f020d8687240cc19754bf8f0a665B1WV0f0IMAACX-A

«Για να μην έχουμε άλλα χαμένα χρόνια, για να αντιμετωπίσουμε τον εμπαιγμό, τον αποπροσανατολισμό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τα διάφορα δικομματικά παιχνίδια, τον δρόμο δείχνει σήμερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του σε όλη τη χώρα και αγκάλιασε πάνω από 1.000 οργανώσεις εργαζομένων, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, της νεολαίας, των αγροτών και των γυναικών»

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η αντίσταση, ο αγώνας και η λαϊκή συμμαχία είναι η λύση για να υπάρξει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, για κατάργηση της φοροληστείας και ανάκτηση όλων των απωλειών των προηγούμενων χρόνων». Κάλεσε τον λαό «να γυρίσει την πλάτη σε όσους δήθεν υπόσχονται νέες κυβερνητικές λύσεις και στους νέους μεσσίες που θα μας οδηγήσουν σε νέους αντιλαϊκούς κατήφορους».

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ανανεώνεται το ραντεβού για τη μεγάλη πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου και κάλεσε σε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το συμφέρον του λαού και το καλό του τόπου.

Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι έχει προκηρύξει για σήμερα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ αντίστοιχη τετράωρη στάση εργασίας έχει αποφασίσει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Στο κέντρο της πρωτεύουσας αναμένονται διαδηλωτές από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Η παρουσία των διαδηλωτών από την Κρήτη

φωτογραφία 3φωτογραφία 2φωτογραφία 1φωτογραφία 1 (1)

Να σημειώσουμε ότι οι διαδηλωτές από τις μακρινές περιοχές της χώρας ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Αθήνα από το βράδυ της Παρασκευής. Τα ξημερώματα του Σαββάτου έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά διαδηλωτές από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες μέρες είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής οι παρακάτω φορείς του νομού Χανίων:

  1. Σωματείο ΟΤΑ
  2. Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού
  3. Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών
  4. Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ
  5. Εμπορικός Σύλλογος
  6. Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου
  7. Σύλλογος Μεταπτυχιακών Πολυτεχνείου

Οι παλιότερες αποφάσεις αφορούσαν τους φορείς:

  1. Εργατικό Κέντρο Χανίων
  2. Σύνδεσμος Ιδιωτικών υπαλλήλων
  3. Συνδικάτο Τροφίμων- Ποτών
  4. Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών επαγγελμάτων
  5. Σωματείο εργαζομένων στην Ιδιωτική εκπαίδευση
  6. Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου
  7. Σύλλογος Γυναικών
  8. Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων
  9. Κτηνοτροφικός Σύλλογος καθώς και
  10. Ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων Κρήτης.

Χθες Παρασκευή, λίγο πριν την αναχώρηση από την Κρήτη, στις 19.30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο λιμάνι της Σούδας. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε είναι από την προσυγκέντρωση των Κρητών στο Μοναστηράκι λίγο πριν την μεγάλη πορεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Όπως είναι εμφανές, η συμμετοχή ήταν μεγάλη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ