23.8 C
Chania
Monday, September 16, 2024

Και νέα συλληπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Μιχάλη Ανδριανάκη

Ημερομηνία:

Φιλολογικός Σύλλογος “Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ”:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε την ξαφνική απώλεια του επί σειρά ετών Γραμματέα του Συλλόγου, ΜΙΧΑΛΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ, Επίτιμου Έφορου Αρχαιοτήτων

Το Δ.Σ. συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρία και αποφάσισε:

να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια όλων των μελών του στην οικογένειά του,

να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία και

να οργανώσει επιστημονική εκδήλωση στη μνήμη του”.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία», μετά τη θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του Μιχάλη Ανδριανάκη εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Ο εκλιπών υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς και επιφανείς Αποκορωνιώτες επιστήμονες, με έργο σπουδαίο όχι μόνο για τον Αποκόρωνα αλλά για ολόκληρη την Κρήτη.

Καταξιωμένος Αρχαιολόγος και Δ/ντής επί σειρά ετών στην 13η και 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αγωνίστηκε με αφοσίωση και αποφασιστικότητα για την αποκατάσταση και την ανάδειξη πολλών αρχαιολογικών και νεότερων μνημείων του τόπου μας.

Πολίτης ευσυνείδητος και ενεργός, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος “Αγία Σοφία” από τη σύστασή του και Αντιπρόεδρός του από το 2018, πρωτοστάτησε σε όλες τις πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις του Ιδρύματος.

Υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης του Β’ Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποκορωνιωτών, ως μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής αλλά και ως εισηγητής.

Συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων σχετικών με την πολιτιστική μας κληρονομιά, μαχόταν μέχρι τέλους για τη διάσωση και την ανάδειξή της και για τον λόγο αυτό ο Αποκόρωνας αλλά και ολόκληρη η Κρήτη οφείλει πολλά σ’ αυτόν τον σπουδαίο επιστήμονα και πάντα ενεργό πολίτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
  • Να δημοσιευτεί το παρόν στον Τύπο.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος

π. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης

Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου

Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου αποχαιρετά με θλίψη τον επιστήμονα – αρχαιολόγο Μιχάλη Ανδριανάκη.

Η απώλεια του εκλεκτού συνεργάτη μας είναι μεγάλη για τον αγαπημένο του Αποκόρωνα αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία και την επιστήμη της Αρχαιολογίας.

Βαθύ το αποτύπωμά του, με έργα, παρεμβάσεις, προτάσεις για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη-προστασία των μνημείων του τόπου μας.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του αγαπημένου μας συνεργάτη και φίλου Μιχάλη Ανδριανάκη.

ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ.

Ο πρόεδρος Ιωάννης Γαρεδάκης

 ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών συνήλθε σήμερα εκτάκτως στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, με αφορμή την είδηση του θανάτου του αρχαιολόγου Μιχάλη Ανδριανάκη στις 21 Ιουλίου 2024.

Ο Μιχάλης Ανδριανάκης, επίτιμος διευθυντής της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, αφιέρωσε πολλά χρόνια στην αποκατάσταση των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Κρήτης και δημοσίευσε σημαντικά έργα σε αυτό το πεδίο. Διετέλεσε αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού από το 1975 έως το 2000, προϊστάμενος της 13ης και 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων από το 2000 έως το 2011 και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής για την αποκατάσταση των Βυζαντινών και Ενετικών Φρουρίων στην Κρήτη από το 2004 έως το 2013.

Ο Μιχάλης Ανδριανάκης διατηρούσε στενούς δεσμούς με την ΕΚΙΜ, ως αντεπιστέλλον μέλος της, με ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση των Διεθνών Κρητολογικών Συνεδρίων από το Θ΄ ΔΚΣ του 2001 έως και το ΙΓ΄ ΔΚΣ του 2022. Στην καταληκτήρια συνεδρία του ΙΓ΄ ΔΚΣ στις 9 Οκτωβρίου 2022, ανέλαβε εκ μέρους του Φιλολογικού Συλλόγου «Χρυσόστομος» την διοργάνωση του
ΙΔ΄ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στα Χανιά το 2026, έργο που δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΙΜ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και αποφάσισε να στείλει το παρόν ψήφισμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να το αναρτήσει στην αρχική σελίδα του ιστότοπου του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Συλλυπητήρια δήλωση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ο.Α.Κ. Α.Ε. για το θάνατο του Μιχάλη Ανδριανάκη

Με αφορμή το θάνατο του Χανιώτη Αρχαιολόγου, Μιχάλη Ανδριανάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Άρης Παπαδογιάννης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Πολύ πιο φτωχά έγιναν τις τελευταίες ώρες τα Χανιά, αλλά και η Κρήτη ολόκληρη. Η είδηση της απώλειας του αγαπητού Μιχάλη Ανδριανάκη, μας αιφνιδίασε όλους και μας γέμισε με λύπη.

Με το Μιχάλη Ανδριανάκη, συνεργάστηκα επί σειρά ετών στενά, σε κρίσιμα για την πόλη των Χανίων ζητήματα.

Η παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης υπήρξε έντονη και καθοριστική.

Οι γνώσεις και η επιστημονική του επάρκεια τον κατέστησαν μοναδικό και το αποτύπωμα που άφησε πίσω του, θα παραμείνει ανεξίτηλο, στο πέρασμα του χρόνου.

Εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του, τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Ας είσαι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο...

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον...

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ)...

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε...