25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Και οι Αμερικάνοι συμμετέχουν στην αποβατική άσκηση του Ερντογάν!

Ημερομηνία:

Μεγάλη συζήτηση προκαλεί η άσκηση «EFES 22» της Τουρκίας στη Σμύρνη, παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και του κυβερνητικού του εταίρου Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καθώς έχει ως ένα από τα σενάριά της την κατάληψη ενός μικρού νησιού και το ναυτικό αποκλεισμό ενός μεγαλύτερου νησιού!

Πρόκειται, δηλαδή, για μια άσκηση, που «φωτογραφίζει» επιθετικές βλέψεις σε ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και σωστά σηκώνει τον θόρυβο που σηκώνει στη χώρα μας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως εμφανίζει ότι στην άσκηση συμμετέχουν και αμερικανικές δυνάμεις!!!

Συγκεκριμένα συμμετάσχουν το αμερικανικό αποβατικό USS Arlington, καθώς και η 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών! Το αμερικανικό αποβατικό πλοίο, μάλιστα, πριν καταπλεύσει στη Σμύρνη, βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, στην αμερικανική βάση της πόλης!

Η συμμετοχή αμερικάνικων στρατιωτικών δυνάμεων στην προκλητική και επικίνδυνη για την Ελλάδα άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αποτελεί – το λιγότερο -… συνδρομή της Ουάσιγκτον στα τουρκικά σενάρια και – το περισσότερο, με μια δόση υπερβολής – «νομιμοποίησή» τους!

Ερώτημα: Διαμαρτυρήθηκε στην Ουάσιγκτον η ελληνική κυβέρνηση για την ενέργειά της αυτή ή… δεν ενοχλεί την Αθήνα;

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ