23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Και ο Δήμος Σφακίων καλεί στην κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Ημερομηνία:

Ο Δήμαρχος Σφακίων Πολάκης Παύλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων καλεί όλους τους Σφακιανούς να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα- ιδιωτικοποίηση του Αεροδρομίου Χανίων, που διοργανώνεται από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θεσμικούς παράγοντες του Νομού, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στις 11:00 π.μ. στο χώρο του αερολιμένα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

«Η πύλη εισόδου της Δυτικής Κρήτης δεν μπορεί να χαριστεί σε κανένα διαπλεκόμενο επιχειρηματία και μάλιστα με προίκα το έργο επέκτασης του αεροδρομίου ύψους 110 εκ. € που εκτελείται την περίοδο αυτή, με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης της Κρήτης πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο (όταν μάλιστα συμβάλει στα κρατικά έσοδα με πάνω από 12 εκ. € το χρόνο) για να συνεχίσουν τα Χανιά να αποτελούν ελκτικό προορισμό για τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, που τα τελευταία δύο χρόνια έδωσαν πραγματική οικονομική ανάσα σε όλους όσους ασχολούνται με τον τουρισμό στους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνης.

Ως Σφακιανοί έχουμε άλλο έναν λόγο να συμμετέχουμε μαζικά στην κινητοποίηση, καθώς το αεροδρόμιο φέρει το όνομα του πρωτομάρτυρα Σφακιανού επαναστάτη και ήρωα Δασκαλογιάννη. Αυτό το όνομα δεν το δίνουμε κληρονομιά σε κανένα «ιδιώτη επενδυτή» που θα έρθει να αρπάξει τον πλούτο αυτής της υποδομής για ίδιο όφελος ακυρώνοντας τις μεγάλες προοπτικές ισόρροπης ανάπτυξης όλου του νομού και της Κρήτης γενικότερα.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...