14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Και ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για την άρνηση διευθυντή του Λυκείου Ακρωτηρίου να εφαρμόσει νομοθεσία για απαλλαγή μαθητών απο το μάθημα των θρησκευτικών

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για τους εφτά μαθητές και μαθήτριες στο Λύκειο Ακρωτηρίου των Χανίων που ζήτησαν στην αρχή της χρονιάς απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, προσκομίζοντας υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τους γονείς τους, επικαλούμενοι λόγους «θρησκευτικής συνείδησης», όπως ορίζει η ισχύουσα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας και των οποίων τις αιτήσεις απέρριψε ο διευθυντής του Λυκείου χαρακτηρίζοντας την εγκύκλιο «ασαφή» και απαριθμώντας «μια σειρά άρθρων του Συντάγματος και δικαστικές αποφάσεις».

Στο κείμενο της ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων εκφράζει τον “εντονο προβληματισμό” που προκαλεί η συνεχιζόμενη άρνηση του συγκεκριμένου διευθυντή “να εφαρμόσει τη νομοθεσία στο θέμα της απαλλαγής μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών. Εξίσου αν όχι περισσότερο σοβαρό θέμα εγείρεται με την κάλυψη που παρέχει στην μη νόμιμη αυτή πρακτική ο διευθυντής της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων”.

Πιο αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων σημειώνει ότι:

“Απαίτηση όλων των δημοκρατικών συμπολιτών μας ανεξαρτήτως των θρησκευτικών ή πολιτικών τους πεποιθήσεων δεν μπορεί παρά να είναι η πλήρης εφαρμογή των αρχών της ισονομίας σε κάθε περίπτωση.

Επισημαίνουμε ότι η νομοθεσία είναι σαφής και συγκεκριμένη και μόνο όποιος δεν θέλει να την εφαρμόσει οχυρώνεται πίσω από τυπικότητες και γραφειοκρατικού τύπου υπεκφυγές .

Όσοι και μάλιστα κρατικοί λειτουργοί επιχειρούν να εισαγάγουν επιλεκτικές ερμηνείες της νομοθεσίας σε βάρος της ελευθερίας συνείδησης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ενέργειες και παραλείψεις που προκαλούν ομαδοποιημένα διακρίσεις με κριτήριο τις θρησκευτικές αντιλήψεις, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, αποδοκιμάζονται δραστικά από την έννομη τάξη και έχουν πειθαρχικές και ποινικές συνέπειες .

Καλούμε τους αρμόδιους να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία και να επιτρέψουν στους μαθητές να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους απερίσπαστοι, χωρίς να ταπεινωθούν και χωρίς να προσβάλλεται το περί δικαίου αίσθημα της τοπικής κοινωνίας”.

Να υπενθυμίσουμε ότι, την υπόθεση ανέδειξε η “Εφημερίδα των Συντακτών” με σημερινό δημοσίευμα το οποίο υπογράφει η Αφροδίτη Τζιαντζή. Να υπενθυμίσουμε ότι το ζήτημα παραπέμφθηκε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η οποία με τη σειρά της ζήτησε διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας. Αποτέλεσμα, εδώ και ενάμιση μήνα γονείς και μαθητές γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στις υπηρεσίες, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” πίσω από το γραφειοκρατικό σίριαλ κρύβονται οι συνεχείς πιέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων για κατάργηση της υπουργικής εγκυκλίου για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ