20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Και στα ελληνικά σεξ φόρουμ κάνουν αστεία με τις Ουκρανέζες πρόσφυγες

Ημερομηνία:

Η εμπορία ανθρώπων είναι μια μορφή σύγχρονης δουλείας, όπου άνθρωποι παράγουν κέρδος από την εκμετάλλευση και τον έλεγχο που ασκούν εις βάρος άλλων ανθρώπων.

Τα στοιχεία συγκλονίζουν: 27.000.000 σύγχρονοι δούλοι, 4.500.000 θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, 5.500.000 παιδιά θύματα κάθε είδους εκμετάλλευσης. Μόνο ένας στους 100.000 Ευρωπαίους διακινητές καταδικάζεται, μόνο το 1-2% των θυμάτων καταφέρνει να αποδράσει.

Τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων προέρχονται από διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες. Ανάμεσά τους είναι κυρίως γυναίκες, παιδιά και άντρες που εξωθούνται στη βιομηχανία του σεξ, που εξαναγκάζονται ή εξαπατώνται σε σεξουαλικές πράξεις με σκοπό το κέρδος. Οι κοινοί παρονομαστές σε κάθε ένα από αυτά τα σενάρια, είναι ο εξαναγκασμός, η εξαπάτηση, η απειλή και η βία που χρησιμοποιούνται για να ασκείται έλεγχος στους ανθρώπους, με σκοπό το κέρδος. Πολλές φορές τα θύματα είναι γυναικες πρόσφυγες.

Η Ελλάδα είναι γνωστή ως “το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη”. Είναι βασική χώρα διεύλευσης και προορισμού για τα θύματα, και αποτελεί την κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς συγκεντρώνει το 90% των περιπτώσεων παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Τα θύματα της εμπορίας ανθρώπων μεταφέρονται συχνά από τους διακινητές τους, στο εσωτερικό της χώρας ή κατά μήκος των συνόρων, για να αποφευχθεί ο εντοπισμός τους. Η εμπορία ανθρώπων είναι ένα καλά κρυμμένο έγκλημα στην Ελλάδα, καθώς οι περισσότεροι πολίτες αγνοούν τη σκληρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνει στην ίδια την πόλη τους. Περίπου 20.000 γυναίκες, ανάμεσά τους και 1.000 κοπέλες ηλικίας από 13-15, βρίσκονται παγιδευμένες στη βιομηχανία του σεξ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δήλωση της αναφοράς για την εμπορία ανθρώπων “Trafficking in Persons Report”, τα θύματα αυτά προέρχονται κυρίως από τηντα Βαλκάνια, τη Νιγηρία, την Ανατολική Ευρώπη.

Όπως την Ουκρανια.

Ενώ το κύμα των προσφύγων ειναι πολύ μεγαλύτερο σε χώρες όπως η Πολωνία αλλα και η Γερμανία, πρόσφυγες ερχονται και στην Ελλάδα. Πρόκειται κυρίως για γυναικες και παιδιά αφού η πλειοψηφία των ανδρών μένουν πίσω για να πολεμήσουν ενάντια στην εισβολή τη Ρωσίας. Το ανθρωπινο δράμα όμως φαίνεται δε συγκινει εξίσου όλους τους συμπολίτες μας αφού μια μερίδα εξ αυτών σε φόρουμ για σεξ και οίκους ανοχής ειρωνεύονται αυτές τις γυναίκες και συζητά για τις ευκαιρίες για αύξηση των γυναικών στους οίκους ανοχής από την Ουκρανία.

Λίγο πριν αρχίσει ο πολεμος κάποιος έσπευσε να δημιουργήσει την αντίστοιχη ανάρτηση θέτωντας το ερώτημα:

“Οι ΗΠΑ το εχουν σιγουρο , τι συνεπειες λετε να εχει στην Ελλαδα και στις μπουρδελοκαταστασεις”

Αν και υπήρξαν και κάποιοι που αντέδρασαν για το ζήτημα ενώ μερικοί εξέφρασαν και τα αντι-ιμπεριαλιστικά τους αισθήματα σημειώνοντας ότι “αργα ή γρηγορα ειναι αναποφευκτη η αναφλεξη στην ανατολικη ευρωπη με αποκλειστικη ευθυνη ΝΑΤΟ-Ε.Ε.”, πολλοί ήταν που συνέχισαν στο ίδιο μοτιβο.

Γράφει ένας άλλος:

“Κάθομαι αυτή τη στιγμή και παρακολουθώ Ουκρανές στο twitch και στο chaturbate να χορεύουνε και να γ*******ι με dildos την ίδια στιγμή που οι πατεράδες τους/ αδελφοί τους ίσως κάνουν το τελευταίο τους τσιγάρο / παίρνουν το τελευταίο τους γεύμα σε ένα όρυγμα μέσα στα χίονια

Για να προσθέσει ένας άλλος:

“αν σκοτωθουν κι ολας οι πατεραδες και τα αδερφια τους,δεν θα χρειαζεται να δινουν στην οικογενεια τα λεφτα απο την δουλεια”

Ένας ενοχλείται από τον τίτλο της ανάρτησης που γράφει για “εισβολή της Ρωσίας”:

"google ad"

“Μπορεί να αλλάξει ο τίτλος ??? Γιατί Ρωσική εισβολή ? Το 2008 και το 2014 είχαμε Ρωσική εισβολή ή προκλήθηκαν οι Ρώσοι και έτρεξαν να προστατέψουν τους δικούς του”

Ένας άλλος προσθέτει:

“Οι μπουρδελιάρηδες μην ελπίζετε σε νέο κύμα Ουκρανίδων οι zoomer Ουκρανίδες δεν είναι οι αμοραλίστριες Σοσιαλίστριες εργάτριες που εκπορνεύτηκαν χαλαρά λόγω μηδενικού αξιακού συστήματος που έλεγε κι ο Μιχαλολιάκος κάποτε… δεν πολυδιαφέρουν απο Ελεεινίδες πλεόν(το ίδιο κι οι Ρωσίδες). Δεν θέλω να γίνει …άλλος ένας ανούσιος BROTHER WAR με 100μβες νεκρών νέων ανάμεσα σε συγγενείς λαούς Λευκής φυλής….Ειναι σαν να πολεμάει μια αυτόνομη δυτικόδουλη Κρήτη με υπόλοιπη Ελλάδα…”

Ένας αναρωτιέται:

“Δεν υπαρχει καμια ΜΚΟ να δηλωσουμε εθελοντες να φιλοξενησουμε κοπελες 19-25 για ανθρωπιστικους λογους;”

Στη Σουηδία, με νόμο του 1999 (Κεφάλαιο 6 του Ποινικού Κώδικα) ποινικοποιείται η αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών.

Η βασική φιλοσοφία είναι ότι η ζήτηση αυξάνει τα ποσοστά πορνείας και ο περιορισμός της ζήτησης οδηγεί σε μείωση του αριθμού των θυμάτων πορνείας. Η διαιώνιση της ζήτησης υποθάλπει τόσο την πορνεία όσο και την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας στήριξε από την πρώτη στιγμή το συγκεκριμένο νομοθέτημα, το οποίο εδράζεται στο σουηδικό μοντέλο των ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες και της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, όπου δεν χωρεί η αντίληψη ότι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως φύλου, μπορούν να αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα.

Ίσως, μια λύση θα ήταν και στην Ελλάδα να ακολουθηθεί ένα παρόμοιο μοντελο.

Ως τότε όμως, και με την έλευση των προσφύγων να αυξάνεται το επόμενο διάστημα ας ελπίσουμε ότι η ελληνική πολιτεία θα έχει δημιουργήσει τις απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας ώστε να μη βρεθούν γυναίκες που έχουν ξεφύγει από την κόλαση του πολέμου να ζουν στην Ελλάδα την κόλαση της ερωτικής δουλείας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ