17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Και τέλος πάντων, τι βιάζεστε; Άνεργοι δεν είστε;”: Απίστευτη καταγγελία για τον ΟΑΕΔ Χανίων

Ημερομηνία:

Το παρακάτω κείμενο είναι καταγγελία πολίτη. Περιγράφει την εμπειρία, από τον ΟΑΕΔ Χανίων και την προκλητική και προβλητική συμπεριφορά των υπαλλήλων που φερόταν σε αυτούς που στεκόταν για ώρες στην ουρά σα να ήταν άνθρωποι ενός κατώτερου θεού. Όμως, θα σταματήσουμε εδώ. Διαβάστε το κείμενο, και θα καταλάβετε:

“Συνέβη σήμερα στον ΟΑΕΔ Χανίων, στην ουρά για τις ανανεώσεις των καρτών ανεργίας. Είναι κοντά μεσημέρι, στο κλείσιμο περίπου δηλ, και στην ουρά είναι καμιά δεκαριά άτομα. Την ουρά “εξυπηρετεί” μια υπάλληλος, η οποία κωλυσιεργεί προκλητικότατα και με “δικά της” θέματα στο τηλέφωνο.

Είναι τόσο απαράδεκτη, που ενώ θεωρητικά τα δέκα άτομα είναι λίγα, εντούτοις με τό ‘να και με τ’ άλλο, υπάρχουν μπροστά της άνθρωποι που περιμένουν ήδη καμιά ώρα – και με πιθανό το ενδεχόμενο να μην προλάβουν τελικά να εξυπηρετηθούν.

Ξάφνου, πετάγεται ένας άλλος υπάλληλος, ο οποίος προφανώς έχει “οσμιστεί” την αγανάκτηση, και θεωρώντας ότι έτσι θα πάρει τη ρελάνς εκ μέρους της συναδέλφου του, ρωτά με ύφος παιδονόμου τον ήδη εκνευρισμένο κόσμο αν έχει προμηθευτεί νούμερα προτεραιότητας, γεγονός που προκάλεσε πια το ξέσπασμα ορισμένων, καθώς κανείς δεν ήξερε για μια κορδέλα(!) που έβγαζε χαρτάκια σε μια γωνίτσα, και που -εννοείται!- ως τότε δεν φιλοτιμήθηκε κανείς εκ του καταστήματος να ενημερώσει τους πολίτες για την ύπαρξή (και χρήση) της.

Και καθώς πια οι άνθρωποι άρχισαν να διαμαρτύρονται για την όλη κατάσταση και κυρίως για την υπάλληλο που ακόμα δεν είχε τελειώσει με τα τηλεφωνήματά της, στην επιτακτική ερώτηση μιας κοπέλας για το πόσοι υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι με τις ανανεώσεις των καρτών, από τα άδυτα του γκισέ μια “κυρία” ξεπετάχτηκε για να απαντήσει πως είναι τελικά 2 οι υπάλληλοι, ζητώντας με τον πλέον αγενή και θρασύ τρόπο τα ρέστα από την αγανακτισμένη κοπέλα.

Πάνω λοιπόν στην κουβέντα αυτή, η εν λόγω υπάλληλος είπε και το εξής απίστευτο μπροστά στους ταλαίπωρους πολίτες, και αυτό κυρίως θέλω να καταγγείλω εκ μέρους της κοπέλας που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί:

“ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΙ ΒΙΑΖΕΣΤΕ, ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ;;;”

Αυτό το άθλιο υποκείμενο είναι υπάλληλος στον ΟΑΕΔ. Αυτό το άθλιο υποκείμενο μπορεί να πήρε πληρωμένη απάντηση επί τόπου από την κοπέλα που βγήκε εκτός εαυτού ακούγοντας αυτήν την αθλιότητα, αλλά αυτή η βρωμιά που εκστόμισε δεν αφορά μονάχα την ίδια και τους παρόντες και παρούσες εκεί σε αυτό το σφαγείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αφορά όλους τους ανθρώπους όσους έχουν πέσει στην ανάγκη της όποιας β******* και β****** υπαλληλάκου, που έχει αναλάβει δωρεάν την ηθική καταρράκωση των ανέργων, μόνο και μόνο επειδή προφανώς έχει κάποιο κόμπλεξ, που πιθανόν να σχετίζεται και με τον “θολό” τρόπο με τον οποίον γλύτωσε ο ίδιος ή η ίδια το να βρίσκεται από άλλη μεριά του γκισέ.

Όλα αυτά τα υποκείμενα που με τόσο σαδισμό προσωποποιούν την καταστολή της φτώχειας για λογαριασμό εκείνων που την σπέρνουν, να ξέρουν ότι όταν θα έρθει – που κάποια στιγμή εκεί στο “μαγαζί” τους, θα έρθει σίγουρα – η “κακιά η ώρα”, αυτοί θα είναι στην πρώτη γραμμή, όχι τα αφεντικά τους.

Αυτούς ξέρει ο κοσμάκης, αυτοί θα την πληρώσουν πρώτοι.

Νίκος Μαρκετάκης”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...