18.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Στα Χανιά η πανελλαδική ποδηλατοπορεία για την οδική ασφάλεια

Ημερομηνία:

Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι ίσως η κορυφαία ανεξάρτητη ποδηλατική εκδήλωση προβολής του Ποδηλάτου ως εναλλακτικού καθημερινού τρόπου μετακίνησης, ψυχαγωγίας, τουρισμού και τρόπου ζωής. Μέσα από αυτή δίδεται η δυνατότητα να περάσουν συγκεκριμένα αιτήματα προς την Πολιτεία.
Φέτος το θέμα είναι ο Οδική Ασφάλεια και αιτήματα:
1. Δημιουργία κατάλληλων υποδομών, Ποδηλατόδρομων,
2. Αλλαγή του ΚΟΚ. Ο ελληνικός Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν λαμβάνει υπόψη το ποδήλατο και δεν περιέχει ειδικά σήματα κυκλοφορίας που να ρυθμίζουν την κυκλοφορία ποδηλάτων.
Η λογική του Κ.Ο.Κ. πρέπει να αλλάξει ώστε να προστατεύει και να προωθεί την μετακίνηση με ποδήλατο.
3. Παροχή οικονομικών κινήτρων για την αγορά ποδηλάτου και των μέσων προστασίας (κράνος), με τη μείωση ή και κατάργηση του ΦΠΑ.
4. Προώθηση του ποδηλάτου μέσω του μαθήματος Κυκλοφοριακής Αγωγής από τα Νηπιαγωγεία
ή έστω τα Δημοτικά σχολεία

Φέτος, 43 πόλεις της Ελλάδας παίρνουν μέρος σε αυτήν:

Αθήνα,Αμαλιάδα,Αντίπαρος,Άργος,Άρτα,Βόλος,Δράμα,Ζάκυνθος, Ζαχάρω,Ηγουμενίτσα,Ηράκλειο,Θάσος,Θεσσαλονίκη,Ιεράπετρα, Ιωάννινα,Καλαμάτα,Κάρυστος,Κατερίνη,Κέρκυρα,Κοζάνη,Κομοτηνή, Κόρινθος,Λαμία,Λάρισα,Λήμνος-Μύρινα, Λιβαδειά, Μεσολόγγι, Μυτιλήνη,Μώλος, Καμμένα Βούρλα, Άγιος Κωνσταντίνος, Ναύπλιο,Ξάνθη,Πάτρα,Πρέβεζα,Πτολεμαΐδα,Ρέθυμνο,Σπάρτη, Σχηματάρι,Τρίκαλα,Φλώρινα,Χαλκίδα,Χανιά,Χίος,Ωρωπός (Σκάλα)

Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αγοράς στις 17:30 το απόγευμα, σε αντίθεση με τις περισσότερες πόλεις που γίνεται στις 12:00 το μεσημέρι. Ο λόγος είναι το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών Αθλητών, που γίνεται στα Χανιά και μπορείτε να το παρακολουθήσετε ή να συμμετάσχετε σε αυτό το πρωί της Κυριακής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σούδα: Το μυστικό του κρηπιδώματος Κ-14 και το θηριώδες Αϊζενχάουερ

Η βάση της Σούδας είναι ίσως η μοναδική βάση στη Μεσόγειο που...

Χανιά: Ένας 15χρονος ξυλοκόπησε τη γιαγιά του – Θύμα οικογενειακής βίας στο παρελθόν ο ανήλικος

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικοενειακής βίας με πρωταγωνιστή ανήλικο και...

Απεργία και στα πλοία την Πρωτομαγιά – Οι αλλαγές στα δρομολόγια

Τη συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία...