13.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων καταγγέλλει τη μεταφορά πυροσβεστών στα αεροδρόμια και τις εθνικές οδούς της Χώρας

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο νομού Χανίων τάσσεται απέναντι στη μετακίνηση πυροσβεστών σε αεροδρόμια και εθνικές οδούς που “αποδυναμώνουν πολλές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες” στη χώρα και “θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών και τον δασικό μας πλούτο”.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων καταγγέλλει τα σχέδια δράσης για την πυρασφάλεια της χώρας αλλά και του Νομού μας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας που είναι μόνο στα χαρτιά.

Υπάρχει ένα προσωπικό οι συμβασιούχοι πυροσβέστες, με πολύχρονη εμπειρία, πλήρως εξοπλισμένο, με θέληση και με όρεξη αλλά παροπλισμένο και ανεκμετάλλευτο.

Με την απόφαση της κυβέρνησης για την μετακίνηση μάχιμων πυροσβεστών στα αεροδρόμια και στις εθνικές οδούς (περίπου 800 άτομα πανελλαδικά), αποδυναμώνονται πολλές Π.Υ. στην χώρα μας όπως και στο νομό μας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαρκής ασφάλεια στις ζωές των πολιτών , στις περιουσίες τους και στον δασικό μας πλούτο.

Επανειλημμένως η Ομοσπονδία του κλάδου ΠΟΠΥΣΥΠ, με έντονες διαμαρτυρίες και προτάσεις, που όμως ποτέ δεν εισακούστηκαν αλλά και τώρα οι δήμαρχοι του Νομού μας και οι πολίτες καταγγέλλουν αυτή την αδιαφορία και αδιαλλαξία της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου για την αποδυνάμωση των ΠΥ της χώρας, χωρίς να έχουν το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην προστασία των πολιτών, των περιουσιών και του δασικού μας πλούτου.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων, καλεί την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να εισακούσει τους συναδέλφους συμβασιούχους πυροσβέστες που θέλουν να προσφέρουν με την γνώση και την εμπειρία τους σε ολόκληρη την κοινωνία, αλλά δεν τους αφήνουν.

Κύριε Υπουργέ, προχωρήστε άμεσα:

  • Στην απορρόφηση όλων των συμβασιούχων Πυροσβεστών σε πενταετούς θητείας,
  • Στην μονιμοποίηση των πενταετών πυροσβεστών όπως ορίζει ο νόμος που και εσείς των ψηφίσατε (αλλά τώρα τον ξεχνάτε),
  • Στο πλήρη καθηκοντολόγιο σε όλους τους συναδέλφους πενταετείς όπως και το μόνιμο προσωπικό.

Με τα σχέδια δράσης στα χαρτιά και στα λόγια δεν παρέχεις ασφάλεια στον πολίτη. Όλοι οι συνάδελφοι είναι έτοιμοι και εκπαιδευμένοι και θέλουν να δώσουν και την ψυχή τους για την ασφάλεια των πολιτών όσο και της χώρα μας.

Η ασφάλεια δεν διεκδικείτε παρέχετε. Δώστε τους το δικαίωμα.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...