19.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Και το Σωματείο Επισιτισμού καλεί στην απεργία στις 2 Οκτωβρίου

Ημερομηνία:

Το σωματείο επισιτισμού νομού Χανίων με ανακοίνωσή του καλεί σε συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

Στις  2 του Οκτώβρη δίνουμε μαζικό, μαχητικό <<παρών>> στην απεργία που έχουν κηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντιλαϊκό <<αναπτυξιακό>> πολυνομοσχέδιο.

Παλεύουμε ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης που δίνει <<γη και ύδωρ>> στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στην μεγαλοεργοδοσία, τσακίζοντας παράλληλα τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ενάντια στο νόμο που επιχειρεί να βάλει περισσότερα εμπόδια και φραγμούς στα ταξικά συνδικάτα, αυτά που αγωνίζονται με πραγματικές συλλογικές διαδικασίες και υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών, έχοντας σταθερό μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία- κυβερνήσεις.

Η απεργία, που πραγματοποιήσαμε στις 24 Σεπτέμβρη, μαζί με δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία από όλους του κλάδους σε όλη τη χώρα, ήταν μια πετυχημένη πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για νέο χτύπημα σε μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα και επιπλέον περιορισμούς στους αγώνες, ώστε “να βάλει στο γύψο” τα συνδικάτα και το απεργιακό δικαίωμα. Είναι μια σημαντική προσπάθεια που αφήνει παρακαταθήκη.

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντησή μας!

Είναι η απάντησή μας στη μεγαλοεργοδοσία και στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που επιχείρησε με λύσσα να χτυπήσει την απεργία έτσι ώστε να δώσει έμπρακτα βοήθεια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τη φίμωση των συνδικάτων και των αγώνων είναι προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Προτάσεις που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες και προσυμφωνημένες με το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με τους ανθρώπους της σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, προκηρύσσουν απεργίες για τα μάτια του κόσμου. Η πραγματική τους στόχευση είναι να μη γίνονται ούτε απεργίες, ούτε αγώνες και αν γίνονται “κάποιοι λίγοι αγώνες” αυτοί να διαπνέονται από το πλαίσιο που βολεύει τα αφεντικά.

Βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, σταθεροί απόντες από τα μεγάλα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις.

Δεν θα παραμείνουμε θεατές στο αντεργατικό σάρωμα που ετοιμάζουν!

Όσο κι αν θέλει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο σαν τομή υπέρ των εργαζομένων, ξέρουμε καλά ότι είναι μια σαρωτική προσθήκη στο αντεργατικό οπλοστάσιο που ενισχύει τα κέρδη του κεφαλαίου, την εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή, που θα αυξήσει τις συνδικαλιστικές διώξεις, την ποινικοποίηση των αγώνων.

Δεν θα τους επιτρέψουμε να απαξιώσουν τα συνδικάτα, το μεγάλο όπλο της συλλογικής οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων το οποίο χτυπιέται και με το πολυνομοσχέδιο.

"google ad"

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν απεργιακές αποφάσεις!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία της Δημοτικής  Αγοράς!

Δίνουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, για να σπάσει το κλίμα της τρομοκρατίας και νεκροταφείου που επικρατεί!

Απαντάμε μαζικά, αγωνιστικά στα νέα σχέδια ταφόπλακα που ετοιμάζουν!

Δίνουμε όλοι δυναμικά το παρών στην απεργία

Τετάρτη 2 Οκτώβρη στις 10:00 στη Πλατεία Αγοράς.

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...