21.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

Και το BBC για την εξαφάνιση του 73χρονου Arthur Jones στα Χανιά

Ημερομηνία:

Διεθνείς διαστάσεις φαίνεται να παίρνει το θέμα της εξαφάνισης του 73χρονου Arthur Jones στα Χανιά. Ενώ αρχικά η είδηση και στην πλειοψηφία των τοπικών μέσων ενημέρωσης είχε παρουσιαστεί ως μία υπόθεση όπου τουρίστας έφυγε από ξενοδοχείο αφήνωντας φέσι, τελικά πρόκειται για εξαφάνιση με την οικογένειά του να τον αναζητεί και το θέμα να παίρνει δημοσιότητα και στη Βρετανία.

Σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα newsnorthwales.co.uk αναφέρει ότι τον 73χρονο Arthur Jones ο οποίος κατάγεται από την Ουαλία και την περιοχή Lenton Pool, αναζητείται από την οικογένειά του η οποία ανασυχεί για την ασφάλειά του.

Την τελευταία φορά που τον είδαν ήταν την Πέμπτη 19 Ιουνίου και αφού απέτυχε να επιβιβαστεί στην πτήτη της επιστροφής την Τρίτη 24 Ιουνίου, τώρα έχει δηλωθεί ως εξαφανισμένος και οι ελληνικές αρχές έχουν ξεκινήσει την αναζήτησή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο γιος του, Jeff Jones, ετών 37 δήλωσε: «Ο πατέρας μου είναι ένας έμπειρος περιπατητής και όλοι πίστευαν ότι πεζοπορούσε στα βουνά των Χανίων την ημέρα που εξαφανίστηκε»

Και συνέχισε: «Συνήθως προτιμά τέτοιου είδους διακοπές. Πηγαίνει μόνος του δύο ή τρεις φορές τον χρόνο. Εμείς θέλουμε από όποιον θυμάται να τον έχει δει να το αναφέρει στις αρχές άμεσα».

Σύμφωνα με το BBC o κ. Jones έφτασε στην Κρήτη στις 17 Ιουνίου και έστειλε μία κάρτα στην οικογένειά του ενημερώνοντάς τους ότι έχει προγραμματίσει να διασχίσει με τα πόδια μονοπάτια της Κρήτης.

Η αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας επιβεβαίωσε ότι ο κ. Jones είναι εξαφανισμένος και ότι συνεργάζονται τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και με την Interpol για να τον βρει.

Από την άλλη, εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι ένας βρετανός πολίτης, ο Robert Arthur Jones, έχει δηλωθεί εξαφανισμένος στην Ελλάδα. Προσφέρουμε κάθε υποστήριξη στην οικογένειά του»

Ο συνταξιούχος οικοδόμος ο οποίος εργαζόταν μέχρι πέρισυ στον Βρετανικό Στρατό έμενε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της οικογένειας Παραδακάλη.

Ο κ. Jeff Jones είπε: «Μερικές φορές συνηθίζει να χρησιμοποιεί ένα δωμάτιο ως απλά μία βάση και δεν είναι ασυνήθες να μένει σε ένα άλλο ξενοδοχείο ή να κατασκηνώνει το βράδυ έως ότου ολοκληρώσει τη διαδρομή του. Όμως, το να μη προλάβει την πτήση επιστροφής ή να μην επικοινωνεί καθόλου μαζί μας, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».

Και συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι έχουν αναρτήσει πόστερ στην προσπάθεια που γίνεται για να βρουν τον πατέρα μου. Εμείς, κοιτάζουμε τα τραπεζικά και τηλεφωνικά αρχεία του για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε κάποιο στοιχείο που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πού περίπου βρίσκεται»

Η οικογένεια του κ. Jones καλεί όποιον τον έχει δει ή θυμάται τον Arthur να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με την βρετανική ειδική Μονάδα για τους Εξαφανισθέντες στο Εξωτερικό στο τηλέφωνο 02070 475060.

Εναλλακτικώς, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον γιο του τον Jeff μέσω email στο jaj25@hotmail.co.uk.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ