13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Και Χανιώτες συγγραφείς θύματα του εκδότη – φάντασμα που έδινε υποσχέσεις, υπογράφοντας συμβάσεις στο αγγλικό Δίκαιο

Ημερομηνία:

Νεοεισερχόμενοι κυρίως συγγραφείς και ποιητές αλλά και έμπειροι λογοτέχνες έπεσαν θύματα μίας καλοστημένης απάτης με όχημα εκδοτικό οίκο που είχε δημιουργηθεί.

Ο εκδοτικός οίκος έδινε υποσχέσεις στους συγγραφείς ότι το βιβλίο τους θα κυκλοφορήσει και στις αγορές του εξωτερικού.

Ο “εκδότης” αντιλαμβανόμενος την “ευκαιρία” που αποτελούσαν οι προσδοκίες των συγγραφέων έδινε μεγάλες υποσχέσεις τις οποίες όμως δεν τηρούσε. Αντιθέτως λάμβανε σημαντικές προκαταβολές για τις οποίες όμως δεν παρουσίαζε έργο.

Το τέχνασμα που βρήκε ο εκδότης ήταν ότι η σύμβαση την οποία υπογράφαν οι συγγραφείς ήταν γραμμένη στο αγγλικό δίκαιο.

Με αυτό τον τον τρόπο ο “ψευτοεκδότης” αποκτούσε άτυπη ασυλία από δικαστικές περιπέτειες αφού οι υπογράφοντες συμφώνησαν ότι μόνα αρμόδια δικαστήρια για επίλυση των όποιων διαφορών θα είναι τα Δικαστήρια της Αγγλίας.

Όμως δικαίωμα κατάθεσης αγωγής στα δικαστήρια της Αγγλίας έχουμε μόνο όσοι είναι… Βρετανοί πολίτες!

Επιπλέον, το κόστος για προσφυγή στα Αγγλικά Δικαστήρια είναι πολλαπλάσια σε σχέση με αυτά που χρειάζονται για προσφυγή σε ελληνικα δικαστήρια τη στιγμή όπου τα ποσά που έχουν κλαπεί από τους συγγραφείς χαρακτηρίζονται ως “μικρά”.

Ο “εκδότης” λάμβανε από κάθε συγγραφέα προκαταβολές ύψους από 1.000 έως 10.000 ευρώ.

Το πρόβλημα έγινε εμφανή όταν συγγραφέας από το Λονδίνο ανακάλυψε ότι η εταιρεία δεν ήταν αναγνωρίσιμη από τον αντίστοιχο ΓΕΜΗ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημειώνουμε ότι μεταξύ των θυμάτων του “εκδότη” είναι και Χανιώτες συγγραφείς που συμμετέχουν μαζί με άλλους συγγραφείς στην προσπάθειά τους για απονομή δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο εκδότης – φάντασμα έχει κατορθώσει να συλλέξει πάνω από 500.000 ευρώ από προκαταβολές συγγραφέων.

Ενημερωμένη για την υπόθεση είναι και η αρμόδια υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία τώρα θα κληθεί να αποκαλύψει πόσο βαθιά φτάνει η απάτη αφού οι καταγγελίες που έχουν γίνει είναι πολλές.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...