21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Και όμως, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο τα υψηλότερα ποσοστά βροχόπτωσης | Χάρτης

Ημερομηνία:

Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί στην Κρήτη από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του τελευταίου τριημέριου. Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα συνολικά ύψη βροχόπτωσης του διημέρου Δευτέρα 09/11/2020 – Τρίτη 10/11/2020 στην Κρήτη και επισημαίνονται τα σημαντικότερα από αυτά.

Χάρτες όπως ο συγκεκριμένος παρέχονται στο Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της ύπαρξης πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών για την παρακολούθηση και την καταγραφή έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το απόγευμα θα υπάρξει νεότερος απολογισμός της κακοκαιρίας, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει και τα σημερινά ύψη βροχόπτωσης, καθώς οι βροχές στο νησί συνεχίζονται.

Αξίζει να τονίσουμε για ακόμα μία φορά ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για:

  • επένδυση σε μετρητικές υποδομές και ολοκλήρωσή τους σε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.
  • επέκταση του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών για την παρακολούθηση της εξέλιξης μιας κακοκαιρίας και την εκτίμηση της πραγματικής της έντασης.
  • ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου μετεωρολογικών ραντάρ για την λεπτομερή παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων, κάτι που θα βελτιώσει τον χρόνο αντίδρασης και προειδοποίησης για ακραία φαινόμενα.


meteo.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ