20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τηλεργασία τη Δευτέρα στο δημόσιο – Ισχυρή σύσταση και για τον ιδιωτικό τομέα

Ημερομηνία:

Με τηλεργασία θα εργαστούν αύριο οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι εστάλησαν νέα μηνύματα από το 112 στα βόρεια και βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, στην Εύβοια, στη Βοιωτία, στη Μαγνησία, στις Σποράδες και στη Φθιώτιδα.

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Κλειστά τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής»

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει διαδικτυακά μέσω webex.

«Προτεραιότητα η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού»

«Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες», ανέφερε ο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλης.

»Παράλληλα ελήφθη υπόψιν, το γεγονός ότι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και γονείς-κηδεμόνες ενδέχεται να μετακινούνται από και προς περιοχές του Νομού Αττικής που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης αλλά και του παγετού, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης», συνέχισε.

«Τέλος κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη απόφαση για την εξασφάλιση απαιτούμενου χρόνου για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων», κατέληξε.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

Επίσης, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2013, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

"google ad"

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...