17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Μητέρα δύο παιδιών η 49χρονη που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Ημερομηνία:

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο άνθρωποι χθες από τα ορμητικά νερά που «έπνιξαν» την Αγία Πελαγία στην Κρήτη. Η μία από τους δύο αδικοχαμένους ανθρώπους ήταν η 49χρονη Ευγενία, η οποία αγνοείτο μέχρι σήμερα το πρωί, όταν δυστυχώς εντοπίστηκε νεκρή από τον σύζυγό της.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, πρόκειται για την Ευγενία Σηφάκη Κυρίλοβα, η οποία επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με τον 50χρονο φωτογράφο Κώστα Βεργάκη που παρασύρθηκε και πέθανε από τα νερά.

Η κηδεία της θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι στις 3:30 το απόγευμα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου. Η γυναίκα που πήγαινε με τον άτυχο φωτογράφο στην Αγία Πελαγία να εργαστεί για τον καθαρισμό του σπιτιού του χάθηκε στα ορμητικά νερά όταν επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα να βγει έξω και να σωθεί.

Ωστόσο παρασύρθηκε και η κατάληξη ήταν δραματική. Βρέθηκε από τον ίδιο τον σύζυγό της να επιπλέει κάτω από σκουπίδια στον ορμίσκο ανατολικά της Αγίας Πελαγίας. Εντοπίστηκε από drone της Πυροσβεστικής ενώ ανασύρθηκε από άνδρας της 3ης ΕΜΑΚ που προσέγγισαν το σημείο με σκάφος.

Η σορός της παρελήφθη από το λιμανάκι της Παντάνασσας. Η άτυχη γυναίκα επέβαινε στο αυτοκίνητο του επίσης αδικοχαμένου Κώστα Βεργάκη, 50 ετών, για να μεταβούν στο σπίτι του προκειμένου να το καθαρίσει καθώς εργαζόταν ως καθαρίστρια. Στη διαδρομή είδαν να φουσκώνουν οι δρόμοι από τα νερά και αποφάσισαν να επιστρέψουν πίσω στο Ηράκλειο.

Ωστόσο τα νερά παρέσυραν το όχημα. Μαρτυρίες λένε ότι εκείνη άνοιξε την πόρτα για να σωθεί. Το αυτοκίνητο του Βεργάκη και εκείνος μέσα «πνιγμένος» εντοπίστηκε σχεδόν αμέσως. Όμως το σώμα της γυναίκας χρειάστηκε να περάσουν 24 ώρες για να εντοπιστεί.

Ο σύζυγός της Μιχάλης Σηφάκης παρακαλούσε να βρεθεί ζωντανή. Σήμερα το πρωί όταν εντοπίστηκε βούτηξε ο ίδιος και την είδε όμως λόγω του κυματισμού η σορός της χάθηκε στα φερτά υλικά. Η γυναίκα ήταν μητέρα δύο παιδιών εκ των οποίων το κορίτσι παρακολούθησε συντετριμμένο το πρωί της Κυριακής τις δραματικές έρευνες, τον εντοπισμό και την ανάσυρση της μητέρας του.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ