27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Καλά νέα: Μετάλλαξη – Υποπαραλλαγή της Δέλτα περισσότερο μεταδοτική αλλά με λιγότερα συμπτώματα κερδίζει έδαφος στη Βρετανία

Ημερομηνία:

Η υποπαραλλαγή ΑΥ.4.2. του κυρίαρχου στελέχους Δέλτα του κοροναϊού, η οποία κερδίζει σταδιακά έδαφος στη Βρετανία, είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσει σε νόσο Covid-19 με συμπτώματα, κάτι που πιθανώς έχει οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων της νόσου στη χώρα μετά την κορύφωσή τους στις 20-21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.

Τα νεότερα στοιχεία (περιόδου 19 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου) της συνεχιζόμενης μελέτης REACT-1 των ερευνητών του Imperial College του Λονδίνου δείχνουν ότι η ΑΥ.4.2. έχει μεν φθάσει να προκαλεί το 12% των κρουσμάτων στη Βρετανία, αλλά μόνο το ένα τρίτο από αυτά εκδηλώνουν «κλασικά» συμπτώματα Covid-19, έναντι σχεδόν των μισών περιστατικών που είναι συμπτωματικά με την κυρίαρχη παραλλαγή Δέλτα ΑΥ.4.

Τα δύο τρίτα των ανθρώπων με ΑΥ.4.2. έχουν κάποιο σύμπτωμα, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρό, έναντι των τριών τετάρτων των ανθρώπων με ΑΥ.4 που έχουν συμπτώματα. Η Δέλτα ΑΥ.4.2. θεωρείται ελαφρώς πιο μεταδοτική (κατά 10%-15%), όμως δεν φαίνεται να προκαλεί πιο σοβαρή νόσο ή να διαφεύγει από τα εμβόλια ευκολότερα από την «κανονική» Δέλτα.

«Φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, αλλά επίσης λιγότερο συμπτωματική, πράγμα που είναι καλό», δήλωσε ο επιδημιολόγος του Imperial Πολ Έλιοτ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τη «Γκάρντιαν». Οι Βρετανοί επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ασυμπτωματικοί ή εκείνοι με λίγα συμπτώματα μπορεί να εξαπλώνουν λιγότερο τον κορονοϊό μέσω του βήχα τους.

Η REACT-1 βρήκε επίσης ότι οι ενισχυτικές δόσεις μείωσαν, μέσα σε δύο εβδομάδες από τη χορήγησή τους, τον κίνδυνο λοίμωξης των ενηλίκων κατά τα δύο τρίτα, σε σχέση με όσους είχαν κάνει δύο δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

INKA: Το Πάσχα του 2024 θα είναι ακριβότερο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι

Το Πάσχα του 2024 θα κοστίσει 355,88. Δηλαδή το Πάσχα του...

Παραίτηση βόμβα Αϊνδιλή από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας μετά το «σόου» με Σχοινά, Μιχαηλίδου, Μονογυιού και την οργή των αθλητών

Η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία,...

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η μεγάλη αντισεισμική άσκηση – Ήχησε το 112 | Φωτός

Με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας ξεκίνησε σε Ηράκλειο και Λασίθι η δεύτερη μέρα...