19.4 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Καλοί «πρεσβευτές» της Κρήτης στο εξωτερικό 10 ξένοι δημοσιογράφοι που έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί

Ημερομηνία:

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από την Κρήτη, η αποστολή των δημοσιογράφων και Τουριστικών πρακτόρων από Γερμανία, Ολλανδία, Σερβία, Κροατία και Ρουμανία που για 4 ημέρες επισκέφθηκαν το νησί μας μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης, στο  πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της τουριστικής προβολής.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι ξένοι δημοσιογράφοι πραγματοποίησαν επισκέψεις στην Ανατολική Κρήτη, την Κνωσό, τις Αρχάνες, το Δικταίον Άντρον, τα Μοναστήρια της Παναγιάς Κεράς, Καρδιωτίσσης και του Αγ. Γεωργίου Επανωσήφη, ενώ έμειναν ενθουσιασμένοι από τις επισκέψεις τους σε τοπικά Οινοποιία και εργαστήρια Αγγειοπλαστικής.

Τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού  της Περιφέρειας Κρήτης  Μιχάλη Βαμιεδάκη και εκδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για τα ιστορικά αξιοθέατα, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον του νησιού, ενώ εξήραν την Κρητική φιλοξενία και την τοπική κουζίνα που απόλαυσαν κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Οι ξένοι δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν κορυφαία μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης, χαρακτήρισαν την Κρήτη, ιδανικό προορισμό, όχι μόνο για τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και για όλα τα είδη εναλλακτικού τουρισμού, μιας και η γεωγραφία του νησιού προσφέρεται για όλες τις  δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλη Βαμιεδάκη, «Η Περιφέρεια Κρήτης έχει προετοιμάσει και υλοποιεί ένα πολύ στοχευμένο πρόγραμμα Τουριστικής προβολής, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω ο τουρισμός όσο και οι άλλες μορφές τουρισμού που προσφέρει η Κρήτη και ειδικότερα η ενδοχώρα.  Χαίρομαι που υπάρχουν πολύ θετικά σχόλια από όλους τους προσκεκλημένους οι οποίοι θα αποτελέσουν τους «πρεσβευτές» για το νησί μας στο εξωτερικό».

Η αποστολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κρήτης ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες τέσσερες –ανάλογες- αποστολές.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στους Δήμους στις 16 Δεκεμβρίου

24ωρη πανελλαδική απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 16 Δεκεμβρίου: «Φτάνει...

Αποσύρθηκε από το Ευρωπαϊκό 25άρας ο Παπαστάμος

Άτυχος στάθηκε ο Χανιώτης κολυμβητής Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος...