24.8 C
Chania
Monday, October 7, 2024

Καλοκαίρι ξανά στην «καρδιά» του φθινοπώρου- Έρχονται 32 βαθμοί στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Για ανατροπή στο σκηνικό του καιρού με ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες στην «καρδιά» του φθινοπώρου τόσο για την Ελλάδα εν γένει, όσο και ειδικότερα για την Κρήτη, προειδοποιεί ο Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο Οκτώβριος αναμένεται να είναι θερμότερος του κανονικού, στη ΝΑ Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις που εκδόθηκαν μέσα στον Σεπτέμβριο. Η μέση θερμοκρασία Οκτωβρίου θα είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (περίοδος αναφοράς: 1993-2016). Πιο συγκεκριμένα, τα πιθανότερα σενάρια είναι να σημειωθούν αποκλίσεις της τάξης των 1-2°C (30%) και 0-1°C (26%), ενώ η πιθανότητα για μέσες θερμοκρασιακές αποκλίσεις άνω των 2°C είναι 24%. Τέλος, υπάρχει 20% πιθανότητα να έχουμε χαμηλότερη του κανονικού μέση θερμοκρασία.

Με απλά λόγια αναμένεται να διανύσουμε μία εβδομάδα ξηρή και ιδιαίτερα θερμή, με θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα φυσιολογικά, για την εποχή, επίπεδα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί αλλά μέτριας έντασης, σχετικής άπνοιας.

Στο Ηράκλειο και τα Χανιά την Πέμπτη 10/10 η θερμοκρασία θα “χτυπήσει κόκκινο” με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους… 32 βαθμούς Κελσίου, τους 30 θα “αγγίξει” στη Νεάπολη Λασιθίου και στο Ρέθυμνο τους 31 βαθμούς Κελσίου!

Το καλοκαίρι επιστρέφει ξανά μέσα στον Οκτώβριο με την ανησυχία για τις βροχές που δεν έρχονται να κορυφώνεται αφού η ξηρασία έχει δείξει το σκληρό της πρόσωπο όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά ακόμα και στην βόρεια Ελλάδα.

Τα γραφήματα από το meteo.gr είναι ενδεικτικά για τον καιρό της εβδομάδας:

Ηράκλειο:

irakleio.................

 

Χανιά:

xania8,..

Ρέθυμνο:

rethymno..................

Νεάπολη Λασιθίου:

neapoli.....

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Κίεβο ο CEO των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε...

FT: Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Νοέμβριο το Pfizergate

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει ακρόαση για την...

Ο Ρωσικός Στρατώνας του Δήμου Χανίων ανοιχτός για τα παιδιά

Ο Ρωσικός Στρατώνας, χώρος που ανακατασκευάστηκε από τον Δήμο Χανίων με στόχο...