21.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Καλοκαιρινό πολυνομοσχέδιο – σκούπα στη θερινή Βουλή

Ημερομηνία:

Άνοδος της θερμοκρασίας ξανά στη Βουλή αφού η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει να φέρει σε ένα πολυνομοσχέδιο όλα τα προαπαιτούμενα για την εκκρεμούσα δόση. Τις κινήσεις του αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το real.gr, το πολυνομοσχέδιο θα επεξεργαστεί ο υπ. Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, με στόχο αυτό να κατατεθεί στο Β’ θερινό τμήμα μεθαύριο Πέμπτη, εξού και οι επιστολές που παρέλαβαν χθες διά χειρός του οι υπουργοί της κυβέρνησης για άμεση υλοποίηση των υποχρεώσεών τους. Από… υπουργικής πλευράς πάντως αναμένονται καθυστερήσεις και δεν αποκλείεται το πολυνομοσχέδιο να κατατεθεί τη Δευτέρα. Σύμφωνα με την Καθημερινή το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν τις 8 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι το Β’ θερινό τμήμα της Βουλής θεωρείται «εύκολο» από την κυβέρνηση καθώς σε αυτό μετέχουν νεοεκλεγέντες βουλευτές που εκτιμάται ότι θα φέρουν παραφωνίες. Η αξιωματική αντιπολίτευση ετοιμάζεται για νέα σύγκρουση – στο Β’ θερινό τμήμα της Βουλής θα συμμετάσχει και ο Αλέξης Τσίπρας – και σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται στην Κουμουνδούρου σύσκεψη για το πως θα χειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα.

Δεν έχει διαφανεί ακόμη αν το ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα να διαφοροποιηθεί πολιτικά από τη ΝΔ θα φέρει αντιρρήσεις επί του πολυνομοσχεδίου. Η σημερινή του ατζέντα εξάλλου καταλαμβάνεται από την συνάντηση για την κεντροαριστερά που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ. Τριμελής αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ και τετραμελής αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ θα τα πούνε το μεσημέρι στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να συγκροτήσει συμμαχικό πόλο που θα έρθει τουλάχιστον τρίτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές ενώ η ΔΗΜΑΡ μέχρι στιγμής δεδηλωμένα επιζητά τη δημιουργία προοδευτικού μπλοκ εξουσίας σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται νέο ηλεκτροσόκ στη Βουλή οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με νέο ηλεκτροσόκ της ΔΕΗ καθώς καθ’ οδόν βρίσκονται οι νέες αυξήσεις για τα οικιακά τιμολόγια. Από τα στοιχεία που δημοσιεύονται στις μεταβολές των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ παρατηρούνται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Σύμφωνα με την εταιρεία οι συγκεκριμένες αυξήσεις αφορούν κυρίως εξοχικές και δεύτερες κατοικίες και θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την ερχόμενη Παρασκευή 25 Ιουλίου.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...