13.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Καλοπληρωμένη «προσφορά»- Στις 300.000 ευρώ οι αμοιβές του δημάρχου και των αντιδημάρχων του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Επειδή πολλοί σε τοπικό επίπεδο έχουν όλη μέρα την «καραμέλα» της προσφοράς στην κοινωνία (!) σας μεταφέρω από τα στοιχεία του προϋπολογισμού του δήμου Ηρακλείου τις αμοιβές (μόνο τις αμοιβές!) του δημάρχου και των 10 αντιδημάρχων της πόλης. Μαζί με ένα ερώτημα.

Ο δήμαρχος του Ηρακλείου εισπράττει το μήνα 4.275 ευρώ, δηλαδή η θέση του το χρόνο του αποδίδει 51.300 ευρώ. Αναφερόμαστε μόνο στην αμοιβή του ως δημάρχου…

Ο δήμος Ηρακλείου έχει 10 αντιδημάρχους. Η αμοιβή τους (επίσημα) είναι των 7 στο 50% της αμοιβής του δημάρχου, δηλαδή 2.138 ευρώ.

Τρεις όμως απ” αυτούς, που δεν ξεκαθαρίζεται ποιοί είναι, έχουν αμοιβή – πάντα κατά τον προϋπολογισμό-  5.896 ευρώ ο καθένας! Σχεδόν 6.000 ευρώ το μήνα για καθένα από τρεις αντιδημάρχους, που δεν μαθαίνουμε ποιοι είναι και γιατί αμείβονται τόσο πολύ ακόμη και πάνω από την επίσημη αμοιβή του δημάρχου!

Οι αληθινές και επίσημες αμοιβές δημάρχου και αντιδημάρχων Ηρακλείου. Ποιοί όμως είναι οι 3 αντιδήμαρχοι από τους 10 που παίρνουν σχεδόν 6.000 το μήνα; Επίσης στον προϋπολογισμό δεν υπάρχουν αντιδήμαρχοι χωρίς μισθό, όπως έχει ανακοινωθεί

Επομένως συνολικά οι αντιδήμαρχοι αμείβονται με 250.302 ευρώ.  Ποιοί είναι οι αμισθί αντιδήμαρχοι που έχει ανακοινώσει τόσες φορές ο δήμος Ηρακλείου; Γιατί θα έπρεπε κι αυτό να αναφέρεται στον προϋπολογισμό, όπως, πχ, αναφέρεται ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι χωρίς αμοιβή από την 1-1-2014

Συνολικά, δήμαρχος και αντιδήμαρχοι εισπράττουν, πάντα επισήμως, το χρόνο 301.000 ευρώ.

Κι ένα δεύτερο ερώτημα: στον προϋπολογισμό και στον κωδικό περί των αμοιβών αιρετών και τριών και στον κωδικό αριθμό 61, προβλέπονται αμοιβές 1.127.000 ευρώ.  Προσθέστε στα 301.000 ευρών του δημάρχου και των αντιδημάρχων άλλα 100.800 για τα έξοδα κίνησης των 24 προέδρων τοπικών κοινοτήτων κοινοτήτων (από 350 ευρώ το μήνα) καθώς και 50.000 ευρώ για αμοιβές διάφορα νομικά πρόσωπα, οργανισμούς κλπ.

Όλες αυτές οι αμοιβές μάς κάνουν περίπου 450.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα, λοιπόν, 667.000 ευρώ, μέχρι το 1,127 εκατ. ευρώ, για ποιόν είναι; Γιατί στον προϋπολογισμό δεν αναφέρεται καν! 

Στον κωδικό 61 φαίνονται αμοιβές 1,127 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα, λοιπόν, 667.000 ευρώ, μέχρι το 1,127 εκατ. ευρώ, για ποιόν είναι; Γιατί στον προϋπολογισμό δεν αναφέρεται καν!

http://www.candianews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...