24.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Καλύτερα στο σπίτι παρά στην Τράπεζα!

Ημερομηνία:

της Αγγελικής Καλλέργη

Την Παρασκευή το σύστημα των τραπεζών ουσιαστικά κόντεψε να καταρρεύσει, όταν ο ένας πίσω από τον άλλον οι καταθέτες προσέρχονταν στα ταμεία και ζητούσαν μαζικές αναλήψεις. Είναι, χαρακτηριστικό, όπως μας είπε διευθυντής τράπεζας στο Ρέθυμνο, ότι ανάλογη ανησυχία υπήρξε και στο πρόσφατο παρελθόν. «Αυτή τη φορά όμως ήταν διαφορετικό.

Τις προηγούμενες φορές μας ρωτούσαν τι θα γίνει και τι τους συμβουλεύουμε να κάνουν. Τώρα πήγαιναν κατευθείαν στο ταμείο».

Αποτέλεσμα των μαζικών αναλήψεων, που συνεχίστηκαν εν μέρει και τη Δευτέρα, ήταν να στερέψουν τα ταμεία των υποκαταστημάτων και ακριβώς επειδή δεν υπήρχε η σχετική πρόβλεψη για χρηματαποστολές να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.

Τα όσα άκουσαν οι διευθυντές και οι υπάλληλοι των τραπεζών δεν περιγράφονται. Μάλιστα, υπήρχαν και εκείνοι που εξέφραζαν τέτοια «βεβαιότητα» για την άμεση επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην δραχμή, που έλεγαν στους τραπεζοϋπαλλήλους ότι «τη Δευτέρα θα επιστρέψουμε τα χρήματα για να τα καταθέσουμε και θα είναι δραχμές»!

Το κομπόδεμα τους πήραν από τις τράπεζες κυρίως καταθέτες της τάξης των 10 ως 100 χιλιάδων ευρώ, που φοβήθηκαν για τα χρήματα τους, που οι περισσότεροι έχουν συλλέξει με μεγάλο κόπο. Οι μεγαλύτεροι καταθέτες δεν έκαναν τέτοιες κινήσεις πανικού, σύμφωνα με τους διευθυντές των τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Αυτό που ανησύχησε ιδιαίτερα ήταν το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες πήραν τα χρήματα τους με σκοπό να τα κρατήσουν στα σπίτια τους, θεωρώντας ότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια! Κάποιοι πείστηκαν τουλάχιστον να τα βάλουν σε θυρίδες, ενώ ήδη στις αρχές της εβδομάδας πάρα πολύς κόσμος άρχισε να επιστρέφει στα ταμεία, βλέποντας ότι ο «κίνδυνος» είχε ξεπεραστεί.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...