14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Καλώς όρισε το ευρώ

Ημερομηνία:

Χατζημιχάλη Νταλιάνη, Μεγάλο Σάββατο.

Παρέες νεαρών κάθονται στους καφενέδες της περιοχής. Από μακριά ακούγεται θόρυβος, γέλια και χειροκροτήματα. Γυρνάω και βλέπω ένα τσούρμο τουρίστες με έναν ξεναγό. Συνεχίζουν την πορεία τους κατά μήκος της οδού, κι απ’ όπου περνούνε ακούγονται μπράβο, σφυρίγματα και χειροκροτήματα. Παιρνάνε και από εκεί που καθόμαι κι εγώ. Τα χειροκροτήματα συνεχίζονται.

Οι τουρίστες είναι έκπληκτοι, αρκετοί γελούνε, το διασκεδάζουν. Φαντάζομαι πως όταν αντιληφθούν τι συνέβη θα είναι πιο σκεπτικοί. Αυτό το χειροκρότημα δεν είναι κολακευτικό. Δε χειροκροτούν μία όμορφη γυναίκα, ένα επιστημονικό επίτευγμα ή έναν αθλητικό άθλο.

Γνωρίζω τους λόγους της χαράς. Οι άνθρωποι αυτοί φέρνουν χρήμα στον τόπο μας. Γνωρίζω όμως πως πρώτη φορά στη ζωή μου είδα μία τέτοια εικόνα. Σα από μία έρημο να βρίσκεσαι ξαφνικά σε μία όαση, με νερό και σκιά.

Έτσι μοιάζει ο ερχομός των τουριστών στα Χανιά, στα χρόνια της μνημονιακής ακρίδας, στην ξηρασία της εποχής μας. Καλώς ορίσανε λοιπόν. Καλώς όρισε το ευρώ. Όπως κάποτε καλωσορίζαμε το δολάριο.

Η φωτό, από τους τουρίστες κατά τη διάρκεια των χειροκροτημάτων και των επευφημιών.

Γ.Α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...