Ελεύθερη χωρίς την άσκηση ποινικής δίωξης αφέθηκε η 62χρονη που συνελήφθη χθες, Πέμπτη, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας μετά από έλεγχο για φερόμενες παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς.
Τα 66 σκυλιά που φιλοξενούσε η γυναίκα εντός και εκτός του σπιτιού της αλλά και σε ειδικά διαμορφωμένο αγροτεμάχιο ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- σε καλή κατάσταση και το μόνο της… αμάρτημα φέρεται να είναι πως κάποια δεν διέθεταν ηλεκτρονική σήμανση.
Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος της, η 62χρονη οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς την άσκηση ποινικής δίωξης, ενώ διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, από την οποία εκτιμά πως δεν θα προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αδικήματος.
Ο δικηγόρος της επισημαίνει ότι η γυναίκα δραστηριοποιείται αφιλοκερδώς στο πλευρό του Δήμου Γόρτυνας για την προστασία των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας χρόνο και χρήματα από την προσωπική της ζωή και κάνει λόγο για «ψευδείς και ανακριβείς πληροφορίες» που κυκλοφόρησαν στα μέσα και τα κοινωνικά δίκτυα.
«Σε πλήρη διάψευση των αναληθών κι ανακριβών αναφορών που διακινούνται τις τελευταίες ώρες, επισημαίνουμε ότι η εντολέας μας συμβάλλει ενεργά κι αφιλοκερδώς στο έργο του Δήμου Γόρτυνας για την προστασία των αδέσποτων ζώων, στερώντας χρόνο απ’ την προσωπική της ζωή και την οικογένεια της, καθώς και συνεισφέροντας από δικούς της οικονομικούς πόρους. Πρόκειται για μία πραγματική σύγχρονη ηρωίδα, υπέρμαχο της προστασίας των αδέσποτων ζώων, που αγωνίζεται καθημερινά με αυταπάρνηση για την ευζωία τους» τονίζει σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του κ. Επιτροπάκη.



