18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

“Καμία οικογένεια δίχως γάλα”: Ένα δέντρο με κουτιά γάλατος στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Ημερομηνία:

Σήμερα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στήθηκε ένα δέντρο από κουτιά γάλατος.

Η κ. Κωνσταντίνα Κυριακοπούλου, κοινωνική λειτουργός των Γιατρών του Κόσμου εξηγεί:

“Οι Γιατροί του Κόσμου στήνουν στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο διαφορετικό από τα δέντρα που έχουμε συνηθίσει, με γάλατα εβαπορέ. Στόχος μας είναι καμία οικογένεια, κανένα παιδί και φέτος και εδώ στην Κρήτη να μείνει χωρίς το βασικό αγαθό του γάλατος.

Ζητάμε από τους πολίτες να μας φέρουν από ένα κουτάκι γάλα για να μεγαλώσει το δέντρο και να καλύψουμε τις ανάγκες του τοπικού παραρτήματος”. Zoras3 Το δέντρο θα βρίσκεται στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς ως τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, όμως για όποιον επιθυμεί μπορεί να παραδίδει κουτιά με γάλα ή φάρμακα στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου, Μπονιαλή 11, δίπλα από το Εμπορικό Κέντρο Ερμής.

Τα γραφεία είναι ανοικτά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και από Τρίτη έως Παρασκευή 6 με 9 το απόγευμα. Zoras

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί σε εξυπηρετούμενους της οργάνωσης που έχουν λάβει ιατρική και κοινωνική φροντίδα και αδυνατούν να αγοράσουν γάλα για παιδιά ή για τους ίδιους, αλλά και για την ενίσχυση τοπικών δομών όπως τα συσσίτια και το κοινωνικό Παντοπωλείο.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη δράση έλαβε μέρος σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά ενω στις 18 Δεκεμβρίου οι Γιατροί του Κόσμου, οι φίλοι τους αλλά και αγαπημένοι καλλιτέχνες στην Αθήνα, ενώνουν τις δυνάμεις τους από τις 08:00π.μ. μέχρι τις 22:00μ.μ., προκειμένου να στηθεί το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο δένδρο από γάλα.

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Zoras2

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).

Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία. Συμπληρώνοντας 25 χρόνια συνεχούς δράσης το 2015, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια.Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α. Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...

Wall Street Journal: O Πούτιν πιθανότατα δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι...