17.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Καμμένος: Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικής στράτευσης για τους 18χρονους – Τι είπε για Τουρκία, Αλβανία

Ημερομηνία:

«Δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικής στράτευση νεαρών στην ηλικία των 18 ετών», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπογραμμίζοντας ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα νεαρής ηλικίας να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία, ταυτόχρονα με τη στρατιωτική τους θητεία.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με θέμα την συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, όσοι νεαροί επιθυμούν θα μπορούν να στρατεύονται και ταυτόχρονα να αποκτούν επαγγελματική εμπειρία.

«Να μπορούν οι νέοι να αποκτούν μια εμπειρία, π.χ. στα κομπιούτερ, έχουμε κάνει μια συμφωνία με την Microsoft, μια εμπειρία με την ΜΟΜΑ σε έργα ή σε χειρισμό βαρέων μηχανημάτων», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η επαγγελματική αυτή εμπειρία θα δίδεται σε συνεργασία με οργανισμούς εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν τους στρατεύσιμους και θα τους προετοιμάσουν μελλοντικά για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Ερωτηθείς για το πότε θα ισχύσει η εθελοντική στράτευση για νέους ηλικίας 18 ετών, είπε ότι θα γίνει διαβούλευση στην Βουλή με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να δρομολογηθεί το θέμα.

Στο μεταξύ ο Πάνος Καμμένος ερωτηθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις των ηγετών της Τουρκίας και της Αλβανίας υπογράμμισε: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ, είναι ισχυρές, και δεν έχουν να φοβηθούν ούτε τους Αλβανούς ούτε τους Τούρκους».

Στο μεταξύ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά ότι η ΕΛΒΟ έχει ενταχθεί στο υπερταμείο λέγοντας: «δεν υπάρχει κανένα υπερταμείο. Η ΕΛΒΟ βρίσκεται σε εκκαθάριση και αυτή τη στιγμή υπάρχουν επενδυτές, ώστε η ΕΛΒΟ να επαναλειτουργήσει σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Γιατί η ΕΛΒΟ αποτελεί τη ναυαρχίδα της αμυντικής μας βιομηχανίας».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...