16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Καμμένος και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συμφώνησαν σε κοινό αντιμνημονιακό αγώνα

Ημερομηνία:

Σε αντιμνημονιακό αγώνα συμφώνησαν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Ο κ. Καμμένος στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Λευκωσία για τους εορτασμούς της επετείου της 1ης Απριλίου, καθώς και για σειρά επαφών με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου, το πρωί της Δευτέρας παρέστη στη δοξολογία για την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα του 1955- 59 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.
Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου βρίσκονται τάφοι αγωνιστών της ΕΟΚΑ, και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, προς τιμή των εξ Ελλάδος αξιωματικών και οπλιτών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά κατά την τουρκική εισβολή του 1974.
Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε ήδη με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ και θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και την πολιτική ηγεσία της νήσου.
Με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ αντάλλαξαν απόψεις για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο ελληνισμός της Κύπρου και της Ελλάδας και συμφώνησαν σε αντιμνημονιακό αγώνα.
Ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τον κ. Καμμένο ότι η Τρόικα έχει «βλέψεις» και στην Ελληνική Τράπεζα, κάτι που τον βρίσκει κάθετα αντίθετο, ενώ σημείωσε και το γεγονός ότι τα παραρτήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα «θυσιάστηκαν» στον βωμό της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.
Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι δεν αξιοποιήθηκε πρόταση της κυβέρνησης Παπαδήμου στον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για εξασφάλιση 2,5 δισ. ευρώ κεφαλαίων των κυπριακών τραπεζών που εκτέθηκαν στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Επίσης, μετέφερε στον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τους χαιρετισμούς όλου του ελληνικού λαού, που τον παρακολουθεί αυτές τις δύσκολες ώρες.
Τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνοδεύουν στην Κύπρο, η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Φωτογραφία: Eurokinissi
Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...