18.8 C
Chania
Wednesday, May 15, 2024

Καμμένος: Καταψήφιση μνημονιακών κομμάτων και πρόωρες εκλογές

Ημερομηνία:

Αν καταψηφιστούν τα μνημονιακά κόμματα, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και στη συνέχεια θα σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας από εκείνους που «δεν έχουν γονατίσει μπροστά στη Μέρκελ», ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανίστηκε βέβαιος για τη συντριβή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ενώ αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο χαρακτήρισε τους Γ. Καμίνη και Γ. Σγουρό ως «τα αγαπημένα παιδιά του Γ. Παπανδρέου».
Όπως είπε, η μεγάλη δημοσκόπηση είναι η ψήφος του λαού, ενώ επεσήμανε την ανάγκη «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να έχει τον πρώτο λόγο σε σχέση με την Κομισιόν.
«Προσπαθούμε να κρατήσουμε την Ευρώπη ευρωπαϊκή, παρά τις προσπάθειες της Μέρκελ να την καταστήσει γερμανική», σημείωσε ο Π. Καμμένος.
Χαρακτήρισε, επίσης, «αστείες» τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τις θέσεις εργασίας λέγοντας «ούτε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν πιστεύει αυτά που λέει για την ανεργία».
«Η κυβέρνηση Σαμαρά λέει ψέματα και οι πολίτες θα πρέπει να απελευθερωθούν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται κυβέρνηση που θα κάνει «στάση στα τοκοχρεολύσια, που θα εξασφαλίσει τροφή στους πολίτες, που θα πάρει στα χέρια την κυριαρχία της χώρας».
Σε ερώτηση τι θα κάνει ο ίδιος εάν οι ΑΝΕΛ δεν πάνε καλά στις εκλογές, ο Π.Καμμένος απάντησε ότι ο ίδιος δεν είναι σαν τον Αντώνη Σαμαρά, «που πήρε ένα κόμμα στο 36% και το έφθασε εκεί που βρίσκεται τώρα και παραμένει προσκολλημένος στην καρέκλα», ενώ υποστήριξε ότι όσα είπε ο Παύλος Χαϊκάλης για «θέμα ηγεσίας», παρερμηνεύτηκαν.
Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Π. Καμμένος ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ των νεοναζί της Ουκρανίας και μιας κυβέρνησης που προέκυψε με πραξικόπημα, ενώ διαταράσσει τις σχέσεις της χώρας με την ομόδοξη Ρωσία.
Σε ερώτηση για την ευρωομάδα που σκοπεύει να εντάξει τους ευρωβουλευτές του,  ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε ότι συζητήσει με τον Νάιτζελ Φάρατζ του βρετανικού Ukip, αλλά δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Όπως είπε, βρίσκεται σε συζητήσεις και μετά τις εκλογές που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα είναι σε θέση να καταλήξει σε ποια ευρωομάδα θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές του κόμματος.

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ελικόπτερο Super Puma διασώθηκε γερμανίδα τουρίστρια στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Μία 51χρονη Γερμανίδα τουρίστρια τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της...

Η σύλληψη των Τούρκων σε βίλα στα Χανιά αποκάλυψε τον αρχηγό συμμορίας, Ramazan Baygara

Συνελήφθη στην Αθήνα ο 29χρονος Ramazan Baygara, Τούρκος αρχηγός διαβόητης...