15.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

“Καμπανάκι” για Χανιά και Ρέθυμνο κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

Ημερομηνία:

Οι εμβολιασμένοι μετά την έκθεσή τους σε κρούσμα, θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο τεστ τις επόμενες επτά με 10 μέρες.
Τα κρούσματα σήμερα ήταν αυξημένα και είναι σημαντικό να προσέχουμε. «Αισθανόμαστε Χριστούγεννα αλλά παράλληλα προσέχουμε», ήταν το μήνυμα της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται αυξητική τάση στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Λακωνία, Χανιά και Ρέθυμνο παρουσιάζουν σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Τρεις στους 4 νοσηλευόμενους είναι κάτω των 50 ετών».

Βρισκόμαστε σε φάση όπου η υποχρεωτικότητα και τα προστατευτικά μέτρα πρέπει να συμπληρωθούν και πολλά είναι τα αυτονόητα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου. Το στέλεχος Όμικρον είναι αρκετά μεταδοτικό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. Συχνή χρήση τεστ, χρήση μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού και επιλέγουμε προσεκτικά με ποιους θα διασκεδάσουμε τις ημέρες των εορτών.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ