18.8 C
Chania
Monday, May 13, 2024

Κανένας φοιτητής να μη διωχθεί από τα Χανιά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης – Μάχη για όλη την κοινωνία των Χανίων

Ημερομηνία:

Τραγικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της στέγασης των φοιτητών στα Χανιά μετά και την τελευταία απόφαση της Συγκλήτου στις 4/12/2013 να στεγαστούν 78 φοιτητές στην εστία και μόνο 82 να πάρουν επίδομα ενοικίου, από τους 262 δικαιούχους συνολικά. Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία και μιλάνε από μόνα τους: Φοιτητής με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 5.000¤, μονογονεϊκή οικογένεια, ανεργία του γονιού και η σύγκλητος συζητούσε αν πρέπει να στεγαστεί…(!) Φοιτητής με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 9.600¤ δεν παίρνει ούτε δωμάτιο στην εστία, ούτε επίδομα ενοικίου(!).

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο και καταδικάζουμε την απόφαση της συγκλήτου! Ως απάντηση της απόφασης της πρυτανείας αποφασίζουμε την κατάληψη των κτιρίων του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων και Έρευνας (ΕΛΚΕ) στην πολυτεχνειούπολη από την Παρασκευή 6/12/2013 μέχρι και τη Δευτέρα που έχει οριστεί γενική συνέλευση Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών.

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και η κοινωνία των Χανιών βρίσκονται μπροστά σε μια τραγική εξέλιξη: φοιτητές να παρατήσουν τις σπουδές τους και να φύγουν από την πόλη. Αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να δοθεί μόνο από τον Φοιτητικό Σύλλογο αλλά από όλη την κοινωνία των Χανίων. Σωματεία-Σύλλογοι-Συνελεύσεις Γειτονιών να πάρουν θέση για αυτό το ζήτημα, να καταδικάσουν την απόφαση της πρυτανείας και της κυβέρνησης και να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει ο Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η κυβέρνηση έχει σα μοναδικό στόχο να διαλύσει το ελληνικό πανεπιστήμιο, να σπουδάζουν σε αυτό λίγοι και εκλεκτοί που θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν δίδακτρα και διαμονή. Διαλύουν μαζί με το πανεπιστήμιο, όλη την κοινωνία. 800.000 οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα, 2.500.000 Έλληνες ζουν στα όρια τα φτώχειας, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, κλείνουν 3 επιχειρήσεις κάθε ώρα, συνολικά τα τελευταία 5 χρόνια έχουν κλείσει 130.000 επιχειρήσεις.

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Οφείλουμε να την σταματήσουμε. Μόνο εμείς μπορούμε. Η νεολαία, οι φοιτητές οι μαθητές μαζί με τους εργαζομένους. Να μην υποταχτούμε στην φτώχεια και την μιζέρια. Να υψώσουμε το ανάστημα μας σε κυβέρνηση και συμμάχους της, στην ΕΕ και το ΔΝΤ που έχουν ευθύνες για αυτή την κατάσταση.

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ!

 Απαιτούμε:

Να παραχωρηθεί άμεσα το παλιό ψυχιατρείο στο Πολυτεχνείο Κρήτης για να γίνει εστία.
Να δοθεί τώρα κονδύλι για την άμεση ανακαίνιση του παλιού ψυχιατρείου, ώστε να είναι έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο του 2014.
Κονδύλι για επίδομα ενοικίου, είτε ενοικίαση ξενοδοχείου στους φοιτητές που δεν θα μπουν στην εστία και δεν θα πάρουν επίδομα ενοικίου.

 ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά...

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της...

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε...