16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Κανόνας 3-2-1 | Ο Xρυσός Κανόνας του Backup

Ημερομηνία:

Το back up των αρχείων είναι ένα θέμα που σπάνια το σκεφτόμαστε, αλλά είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των δεδομένων μας και την αποφυγή απώλειας σημαντικών πληροφοριών για τη δουλεία ή την καθημερινότητά μας. Όλοι μας έχουμε πέσει θύματα ενός σκληρού δίσκου που χαλάει ή ενός ιού που καταστρέφει τα αρχεία μας και αναρωτιόμαστε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.

Αν έχουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων μας, μπορούμε να αποκαταστήσουμε εύκολα τα αρχεία μας και να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς να ανησυχούμε για την απώλεια πληροφοριών. Για αυτό το λόγο, σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε γιατί ο κανόνας 3-2-1 αποτελεί μια από τις καλύτερες πρακτικές για ένα αποτελεσματικό back up και πως να τον εφαρμόσετε.

Τι είναι ο κανόνας 3-2-1;

Ο κανόνας 3-2-1 για το backup των αρχείων αποτελεί μια βασική αρχή ασφάλειας δεδομένων, η οποία συνιστά να έχουμε τρία αντίγραφα των δεδομένων μας σε διαφορετικά μέσα αποθήκευσης. Πιο συγκεκριμένα, 2 εξ αυτών να βρίσκονται σε διαφορετικά μέσα αποθήκευσης στον χώρο μας και ένα αντίγραφο να βρίσκεται σε κάποιον απομακρυσμένο χώρο.

Για παράδειγμα, δημιουργούμε:

  • Ένα αντίγραφο στον κύριο υπολογιστή μας.
  • Ένα αντίγραφο σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο ή σε ένα flash drive.
  • Ένα αντίγραφο σε έναν cloud χώρο αποθήκευσης, όπως το Google Drive, το Dropbox ή το Microsoft OneDrive.

Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζουμε ότι τα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας είναι ασφαλή και προστατευμένα από απώλειες και κακόβουλες επιθέσεις, ενώ παράλληλα είναι εύκολα προσβάσιμα αν συμβεί κάτι στον κύριο υπολογιστή ή στο εξωτερικό μέσο αποθήκευσης.

Μην ξεχνάτε, πως είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε συχνά ελέγχους για να διασφαλίζετε ότι τα αντίγραφα είναι ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε αυτό, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, η χρήση λογισμικού backup για την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ή ώρες.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κανόνας 3-2-1 δεν αφορά μόνο τους ιδιώτες, αλλά και τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς. Ειδικά στην δεύτερη περίπτωση, η απώλεια δεδομένων μπορεί να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία και το κύρος μιας επιχείρησης, ειδικά αν αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν πληροφορίες ή δεδομένα πελατών.

Είναι ο Κανόνας 3-2-1 100% Αποτελεσματικός;

Ο Κανόνας 3-2-1 αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις, τουλάχιστον σε επίπεδο απλών χρηστών και δεδομένων. Τώρα αν ανήκετε σε μια κατηγορία όπου διαχειρίζεστε ευαίσθητα και απαραίτητα δεδομένα, τότε δε θα πρέπει να μείνετε απλώς εκεί. Η καλύτερη απόφαση είναι να επικοινωνήσετε με κάποια εξειδικευμένη εταιρεία Cyber Security & ανάκτησης δεδομένων, όπως Tic Tac, ώστε σύμφωνα με τις ανάγκες σας, να μπορέσει να σας παρέχει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...