18.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Καραμανλής-Μητσοτάκης: Αγκαλιές με συμβολισμούς ενότητας

Ημερομηνία:

Τη διάχυτη ανησυχία για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας, θέλησαν να ξορκίσουν ο πρώην πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος. Ο Μητσοτάκης βλέπει και τον Σαμαρά και ξεκινά συναντήσεις με στελέχη του κόμματος για το ασφαλιστικό

Με τη δημοσίευση φωτογραφιών, από την πρώτη τους συνάντηση μετά την αλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία, που παρουσιάζουν τον Κώστα Καραμανλή και τον Κυριάκο μητσοτάκη, να αγκαλιάζονται και να ανταλλάσσουν φιλιά σε θερμό κλίμα, ο πρώην πρωθυπουργός και ο νέος πρόεδρος θέλησαν να ξορκίσουν τις ανησυχίες για την ενότητα της παράταξης.

Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα καθώς στις 13:30 ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένο το επόμενο ραντεβού του, με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επισήμως δεν είχε δηλώσει υποστήριξη σε κάποιον υποψήφιο, αλλά τα στελέχη της επιρροής του στον β’ γύρο είχαν στηρίξει Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή, ο πρόεδρος της ΝΔ  παρουσίασε στον πρώην πρωθυπουργό το πρόγραμμα των 111 ημερών για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέραν του ενωτικού συμβολισμού της συνάντησης Καραμανλή-Μητσοτάκη, καμία από τις δύο πλευρές δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συζήτησης. “Η συνάντηση πήγε θαυμάσια”, είπε ο κ. Μητσοτάκης μετά το τέλος της συνάντησης, ενώ ερωτηθείς για το τι συζητήθηκε σχετικά με την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία απάντησε: “τα εν οίκω μη εν δήμω”.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκίνησε σειρά συσκέψεων με στελέχη της ΝΔ για το ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τρίτης συναντήθηκε με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, με το Συντονιστή ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Καβάλας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και με τον Υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Επικρατείας, κ. Βασίλη Οικονόμου.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ